Нова хвиля мобілізації: у Міноборони пояснили, хто стоїть за масовими повістками

У Міністерстві обороні України заявили, що не розсилали жодних повідомлень на телефони військовозобов’язаних. 

Відомо, що відразу ж після прийняття рішення про введення воєнного стану на телефони українців стали приходити СМС-повідомлення з вимогою з’явитись до військових частин. Здебільшого це відбувалось у прикордонних з Росією областях.

Військове відомство наголошує: схожі акції – справа рук агресора – щоб посіяти паніку серед людей. У Міноборони закликають громадян довіряти лише офіційній інформації.

Разом з тим варто відзначити, що міністерство оборони України виступило з офіційним зверненням – попереджають про те, що мешканцям Путивлівського району Сумської області (територіально межує з Російською Федерацією) може загрожувати небезпека.

Людей намагаються втягнути у провокацію на тлі запровадження воєнного стану:

“Від імені Міністерства оборони України надходять СМС-повідомлення з пропозицією прибути до найближчої військової частини.

Міністерство оборони України повідомляє, що не має жодного відношення до розсилання подібних повідомлень та й ніколи Збройні Сили України не вдавалися до подібних заходів інформування громадян.

Натомість є чимало прикладів розсилки спам-повідомлень російсько-окупаційними військами та незаконними збройними формуваннями, що підтримуються Росією на території Донецької та Луганської областей. Тому ця тактика окупанта-агресора вже відома.

Даний інформаційний вплив на громадян України, які проживають у прикордонних з Росією територіях є ніщо іншим як черговим проявом “Гібридної” агресії Російської Федерації проти нашої держави”, – підкреслили у Міноборони.

Представники відомства просять українців довіряти тільки офіційній інформації та повідомляти компетентні органи з метою належного адекватного реагування на інформаційну агресію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.