Психологи розповіли, як Хеллоуїн рятує від негативних емоцій

Солодощі або життя! Саме такими словами мільйони людей щороку прощаються із жовтнем. Як засвідчують історики, свято Хеллоуїн – одне з найдавніших. Важко уявити, але йому понад шість тисяч років.

385043168

Народився Хеллоуїн на території сучасної Ірландії, за часів кельтів, які вірили, що 31-го жовтня душі померлих родичів приходять додому. І для того, щоб задобрити їх, потрібно принести жертву.

А жертви були більше, ніж просто гуманні. Давні племена збирались в одному місці і влаштовували вогнища.

Сьогодні ж шанувальники Хеллоуїна вогнищ не влаштовують. Хіба що одягаються у страшні костюми, вирізають з гарбуза загрозливу фізіономію і веселяться у колі друзів.

До речі, один із атрибутів Хеллоїна – чорний кіт. Цей мурчик нагадує про магічність свята. І про всяк випадок, оберігає від злих сил.

Психологи ж до Хеллоїна ставляться позитивно і навіть радять сприймати його як терапію. Монстродень – це чудова нагода для дитини позбутися страхів і виплеснути негативні емоції.

До речі, така терапіє буде в нагоді і для дорослих.

Навіть, якщо ваш менталітет запевняє, що Хеллоїн – це чужорідне свято, це чудова нагода розфарбувати вихідні у помаранчевий колір, одягнутись у костюми і відчути себе дитиною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: