У Косові депутати забарикадувалися у стінах парламенту і вимагають приїзду євромісара

“Ми хочемо розповісти єврокомісару Хану про ситуацію і про потенційний гуманітарну кризу, з яким ризикує зіткнутися сербське населення, якщо не будуть скасовані стовідсоткові мита”.

В будівлі парламенту Косово в Приштині закрилися депутати Сербського списку. Вони збираються перебувати тут до прибуття єврокомісара Йоханнеса Хана, щоб розповісти йому про ситуацію з митом.

Про це повідомляє РТС.

“Ми хочемо розповісти єврокомісару Хану про ситуацію і про потенційний гуманітарну кризу, з яким ризикує зіткнутися сербське населення, якщо не будуть скасовані стовідсоткові мита”, – повідомив сербський депутат Ігор Шимич.

Приїзд єврокомісара з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню ЄС Йоханнеса Хана до Приштини запланований на понеділок, 3 грудня. Європейська комісія наголошує, що в центрі уваги візиту буде недавнє рішення влади Косово ввести мита на товари з центральної Сербії і Боснії і Герцеговини.

Зазначимо, що 21 листопада Косово підвищило митні тарифи на з 10 до 100% у відповідь на те, що Сербія заблокувала вступ своєї колишньої провінції в Інтерпол.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.