Івано-Франківськ та Калуш — лідери за інвестиціями зовнішньоекономічної діяльності

Станом на 1 квітня 2016 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області з початку інвестування, склав 857,6 млн доларів США.

tek_invest1

Найбільші обсяги прямих іноземних інвестицій зосереджені на підприємствах Івано-Франківська (55,5% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (29,1%), інформують«Вікна» з посиланням на Головне управління статистики інформує.
Також серед районів області значна частка капіталу нерезидентів залучена в економікуКалуського (3,2%), Рогатинського (3,1%) та Тисменицького (2,4%) районів.
Сукупний обсяг іноземного капіталу на кінець 2015 року порівняно з обсягом інвестицій на початок року збільшився на 2,5%, в основному, за рахунок курсової різниці. Зростання обсягів прямих інвестицій (від 0,5% до 3,7%) відбулося в Івано-Франківську, Болехові, Калуші, Калуському, Коломийському Надвірнянському, Рогатинському, Снятинському, Тлумацькому та Тисменицькому районах. Найбільше в абсолютному значенні зростання обсягів прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) відбулось в Івано-Франківську (на 11,1 млн доларів США) та Калуші (на 9 млн доларів).
На 1 квітня 2016 року на одну особу в середньому по області припадало 621,6 долара США прямих іноземних інвестицій. Максимальне значення за цим показником спостерігалось в Івано-Франківську – 1927,7 долара, мінімальне – у Снятинському районі – 6,2 долара.
У містах Івано-Франківську, Болехові, Калуші і Коломиї,  Верховинському, Галицькому, Долинському, Надвірнянському, Рожнятівському та Тисменицькому районах найбільший обсяг капіталу закордонні інвестори спрямували у промислові підприємства (від 59% до 100% загального обсягу іноземного капіталу міста (району). У Калуському, Коломийському, Рогатинському та Тлумацькому районах переважна частка прямих іноземних інвестицій залучена у підприємства сільського, лісового та рибного господарства (95-97%).
У Снятинському і Городенківському районах найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів є підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном, Богородчанському – оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, у місті Яремче – з тимчасового розміщування й організації харчування, де зосереджено від 52% до 99% іноземного капіталу.

Читайте також  Стометрівка на шпильках, артпленер і KAZKA. Калуш святкує День міста

Джерело: http://vikna.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: