На Прикарпатті заборонили публічне використання російських фільмів і музики

Жителів Прикарпаття закликали звертати увагу на музику в магазинах та у громадському транспорті.

На території Івано-Франківсього регіону прийняли рішення про заборону використання російськомовного культурного продукту.

Відповідне рішення у п’ятницю, 7 грудня, прийняли депутати Івано-Франківської обласної ради, повідомляє місцеве видання “Курс“.

Постанову про мораторій підтримали 68 депутатів Івано-Франківської облради, ще троє у голосуванні участі не брали.

У документі зазначено, що мораторій на публічне використання російських фільмів і музики триватиме до повного припинення окупації територій України і основна мета такого рішення — уникнути “ескалації напруженості у суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

Автор проекту, народний депутат Ігор Дебенко, наголосив, що це рішення має рекомендаційний характер.

“Ми як депутати обласної ради повинні засвідчити свою позицію. Будемо просити людей утримуватися від культивування, проштовхування російськомовного продукту агресора”, — пояснив депутат Дебенко і додав, що під “російськомовним продуктом агресора” слід розуміти, що це пісні, фільми, музика, яка виробляється російськими громадянами і фірмами.

Ще один депутат, «свободівець» Василь Попович, запропонував у підтримку цього рішення жителям області проводити флешмоб “Убий в собі москаля” і звертати увагу на водіїв маршруток, продавців, котрі вмикають російську музику.

Проект рішення передбачає також створення міжвідомчої групи за участю громадськості, працівників правоохоронних органів і РДА з метою проведення роз’яснювальної роботи для жителів Івано-Франківської області.

Раніше мораторій на використання російськомовного культурного продукту вже ввели у Львівській, Житомирській і Тернопільській областях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.