З Прикарпаття на передову везуть каплицю. ФОТО

Сьогодні, 9 грудня, із Криворівні Верховинського району вже 22-й раз на Схід разом із волонтерами вирушить Василь Германюк. Крім харчів, теплого одягу та інших речей, повезуть і невелику дерев’яну капличку.

Це вже буде дев’ята каплиця, яку зробив Германюк. Її поставлять біля шпиталю в Сєвєродонецьку, пише Репортер.

50-річний Василь Германюк за своє життя побудував вже близько 200 хат. Каже, змалку працює з деревом. Чоловік волонтерив на Майдані, а з 2015 року почав їздити на Схід. Тоді возили все – одяг, взуття, харчі. Тоді земляки спитали, чи не міг би Германюк зробити маленьку капличку, мовляв, в палаті посповідатися й відкрити душу може не кожен. По приїзду додому знай­шлися люди, які дали матеріал, а пан Василь взявся до роботи. І так першу капличку поставили біля госпіталю, а далі пішли замовлення й від інших військових з інших міст.

Нині його міні-храми стоять на Донбасі: у Бахмуті, дві у Старобільську, в Мар’янці, в селищах Часів Яр, Мирна Долина, Гірське. Побудував одну для десантників у місті Ананьєві Одеської області, ще одну – для військових у селищі Машівці, на Полтавщині.

За словами майстра, він робить їх невеликими – десь 2,5 на 2,5 метри. Аби виготовити й встановити каплицю, треба з 10 днів.

Сьогодні волонтери знову вирушають на Схід, аби відвідати усіх своїх гуцулів, які нині там служать. Каже пан Василь, що з Верховинського району нині на Донбасі – 28 людей. З них – чотири жінки. Розповідає, що повертають не лише до хлопців на передову, а й у школи, інтернати. І дітям привозять подарунки.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.