Інформація, яку ви повинні видалити з Фейсбуку негайно

Це у ваших же інтересах! Соціальні мережі давно і міцно увійшли в життя кожної людини. Це відмінний спосіб бути в курсі всього, що відбувається з друзями і колегами, ділитися власними думками, фотографіями та подіями.

Проте, деякі відомості розголошувати в соцмережах просто-напросто небезпечно, пише Healthy Holistic Living.

Ось 13 речей, які варто видалити з Фейсбуку:

Сімейний стан.

Не слід повідомляти всім, що ви перебуваєте «у відносинах». Як тільки ви станете «вільними», вас почнуть переслідувати різні збoченці, які тільки і чекають цього моменту. Крім того, це дає їм знати, коли ви вдома самі!

Фото дітей.

Звичайно, батькам важко утриматися і не викласти в Фейсбук або Інстаграм фотки своїх дітей, особливо коли ті роблять щось смішне. У наш час, напевно, майже всі діти ростуть з власним онлайновим фотоальбомом. Але ви ніколи не знаєте, хто все це бачить!

Фото ваших дітей можуть потрапити в лапи пeдoфіл, а також мaніяків, які захочуть їх викрасти. Ні в якому разі не публікуйте в Мережі фото напіводягнених і oгoлених дітей!

Назва школи / дитячого садка дітей.

В продовження попереднього пункту: не слід повідомляти відомості про місцезнаходження своєї дитини. Цю інформацію зловмисники можуть використовувати в своїх цілях.

Сумнівні фото себе.

Занадто відверті, нелегальні і сумнівні фото або відео в соцмережах можуть коштувати вам роботи. Навіть вилучені фото можуть завдати шкоди, адже ви ніколи не знаєте, хто встиг їх зберегти. Найкраще взагалі не заливати такі матеріали в інтернет.

«Друзів», які вам не друзі.

Оксфордський професор психології Робін Данбар вважає, що людина здатна підтримувати близько 150 стабільних відносин.

Проаналізувавши 3375 користувачів Фейсбуку, Данбар виявив, що з їх фейсбучних друзів 4,1 вважалися надійними, а 13,6 висловлювали співчуття під час «емоційної кризи».

Читайте також  Місячний календар на липень 2023: Сприятливі та несприятливі дні місяця

Позбавтеся від зайвого баласту, щоб ваше спілкування в соцмережах мало більше сенсу.

Кредитні та інші банківські відомості.

Це здається очевидним, але багато хто про це забувають. Якщо ви купуєте щось через Фейсбук, завжди видаляйте реквізити картки, інакше вона збережеться онлайн і може бути вкрадена хакерами.

Номер телефону.

У кращому випадку у вас може з’явитися ввічливий шанувальник. У гіршому – нав’язливий переслідувач, який буде телефонувати вам з ранку до ночі.

Публікації, в яких ви відзначені.

Звичайно, не всі такі пости треба обов’язково видаляти, але будьте уважні! Коли вас відзначають на фото або в публікаціях, їх бачить набагато більше людей, ніж ви думаєте, – в залежності від налаштувань конфіденційності конкретного користувача.

Зніміть мітки, якщо пости або фото виставляють вас в негативному вигляді.

Дату народження.

Не варто публікувати свою повну дату народження і дати народження своїх родичів. Це ставить під загрозу вашу фінансову безпеку. Повної дати народження іноді буває досить для крадіжки аккаунта або підбору пароля.

Свого начальника.

Це класика жанру. Фейсбук – це соціальна мережа, яка передбачає розслаблене спілкування. Але ваш начальник може зайти на вашу стіну і прочитати всі ваші статуси – так-так, в тому числі і скарги на роботу.

Звичайно, можна налаштувати статуси так, щоб вони не відображалися для начальника, але чи не простіше видалити його з друзів?

Мітки геолокації.

Багато людей відзначають місце, коли публікують фото в Фейсбуці, але робити цього не слід. Коли ви повідомляєте своє місцезнаходження – наприклад, в аеропорту або у відпустці – потенційні грабіжники бачать, що вас немає вдома і не буде ще якийсь час.

Читайте також  Він знав, що дружина не заходить в Фейсбук і виклав свій пост про зрaду

Відомості про відпустку.

Не треба заздалегідь попереджати всіх, що вас не буде в місті, тому що це кращий спосіб привернути грабіжників. За даними поліції, злочинці все частіше використовують соцмережі для вибору жepтв.

Фото авіаквитка або посадкового талона.

Коли ви публікуєте фото авіаквитка або посадкового талона, ви тим самим викладаєте в загальний доступ інформацію, за допомогою якої можна модифікувати чи відміняти вашу бронь.

Досить зайти на сайт авіакомпанії і ввести ім’я і код бронювання або номер квитка. Користуючись цими даними, зловмисники можуть поміняти вам місце і навіть скасувати переліт.

Пам’ятайте: соцмережі відкривають вас світу.

Користуйтеся ними відповідально!

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.