Facebook проти домагань: соцмережа заборонила сексуальний підтекст у повідомленнях

У нормах спільноти Facebook з’явилися нові правила, які стосуються сексуальних домагань у соцмережі.


Згідно з новими нормами, Facebook забороняє публікувати:

Контент, в якому вбачаються явні ознаки сексуального домагання: пошук статевих партнерів чи пропозиція статевого акту, переписки з сексуальним підтекстом та зображення оголеного тіла.
Відео статевого акту та інший порнографічний контент, стриптиз-шоу чи еротичні танці.
Неявні сексуальні домагання: висловлювання з сексуальним підтекстом. Наприклад фраза «Хочу розважитися сьогодні ввечері», до якої слідували ще кілька натяків на секс. Також заборонений сексуально-провокаційний сленг та натяки з сексуальним підтекстом, наприклад, згадка про пози при статевому акті.
Користувачі Facebook обурилися, що це може обмежувати їхнє право на вільне спілкування і що вони навіть не зможуть обговорювати сексуальну орієнтацію. Однак у компанії відповіли, що немає приводів для хвилювання, повідомив The Verge.

Перш ніж Facebook видалить повідомлення сексуального характеру, на нього повинні подати скаргу інші користувачі. Автоматично видалятися нічого не буде.

Нова політика стосується контенту, який публікують у групах, особистих сторінках, коментарях та навіть особистих повідомленнях в Messenger.

Раніше сервіс мікроблогів Tumblr заборонив публікувати порнографію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.