На Прикарпатті розшукують 157 боржників аліментів

12 грудня в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області розповіли про результати роботи органів державної виконавчої служби Івано-Франківської області за 11 місяців 2018 року.

Начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук розповів, що за цей час завершено 50 595 виконавчих проваджень на суму більше 1 мільярда гривень.

З них до Державного бюджету України стягнуто 33 339 684 гривень.

“Ми створюємо групи, які шукають боржників після роботи, бо так їх легше застати. Спеціальними мобільними групами проведено 92 рейди (у тому числі й нічних) по злісних неплатниках аліментів. Також у рамках “Всеукраїнського тижня права” ми відвідуємо школи та університети, розповідаємо про права й обовязки громадян. Ми закликаємо батьків, у яких є заборгованості по сплаті аліментів, звертатися до нас, адже надамо фахову допомогу”, – ділиться Станіщук.

“Ми наголошуємо на спілкуванні громадян з державними виконавцями. Мені у Фейсбуці пишуть навіть матері, у яких виникли проблеми чи потреба у консультації. Я вважаю, що це правильно і так має бути” ,- розповідає начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області Андрій Гайда.

Також чиновники розповідають, що цьогоріч не святкуватимуть День працівника державної виконавчої служби, а відправлять кошти, виділені на це свято, діткам, котрі з тих чи інших причин не отримали аліменти.

“Бувають випадки, коли виконавці зробили все, що могли, але боржник у розшуку або немає майна, яке можна стягнути. То хоч таким чином ми можемо допомогти діткам. Скоро свята Миколая та Новий рік, хочемо купити дітям солодощі, теплі речі, подарунки”,- каже начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук.

Додамо, що таку акцію проводять по всій Україні.

Читайте також  "Святий Миколай іде до сиріт" - прикарпатці готують подарунки дітям з дитбудинків

Найбільші суми, аліментних платежів стягнутих в межах одного виконавчого провадження: Івано-Франківський міський відділ державної виконавчої служби – 176 826 гривень, Долинський районний відділ державної виконавчої служби – 123 811 гривень, Калуський міськрайонний відділ державної виконавчої служби – 88 447 гривень, Снятинський районний відділ державної виконавчої служби – 88 400 гривень, Городенківський районний відділ державної виконавчої служби – 88 000 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.