У Канаді знайдено найбільший алмаз Північної Америки

Жовтий алмаз масою 552 карати (110,4 грама) знайдено на копальні Diavik у канадській провінції Північно-західні території, що належить Dominion Diamond Mines та Rio Tinto Group.

Про це повідомила агенція “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що алмаз приблизно дорівнює розмірам курячого яйця і є найбільшим із будь-коли знайдених на території Північної Америки. Знахідка майже втричі перевищує за розмірами попередній алмаз-рекордсмен. Він більший за діамант De Beers, що раніше вважався найбільшим у групі жовтих алмазів (440 каратів на момент виявлення в 1888 році).

За словами генерального директора Dominion Шейн Дергін, знайдений алмаз – ювелірної якості. Наразі визначається точна вартість каменя.

Ми можемо назвати колір каменю фантазійним жовтим, але поки що це все, що можна сказати, оскільки він необроблений і був трохи пошкоджений під час робіт,
– заявив Дергін.

Точна вартість каменя наразі визначається

Канадський жовтий алмаз посідає сьоме місце за розмірами серед знайдених у цьому столітті і входить до топ-30 найбільших коштовних каменів в історії.

Алмази жовтого кольору зазвичай коштують дешевше за безбарвні камені ідеальної чистоти, однак це не стосується алмазів яскравого фантазійного забарвлення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.