Рада запровадила штрафи за булінг

За рішення проголосували 228 народних депутатів.

Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)” ухвалила Верховна Рада.

За рішення проголосували 228 народних депутатів.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнили статтею 173-4, якою передбачено, що булінг (цькування) передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Якщо цькування повториться протягом року після накладення адміністративного стягнення, то штраф становитиме від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин.

Якщо булінг вчинений малолітніми або неповнолітніми особами, передбачається накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Також за неповідомлення керівником закладу освіти про факт цькування учасника освітнього процесу, передбачений штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

В Україні чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу, а близько 40% із тих дітей, хто стикався з випадками булінгу, ніколи не розповідають про це своїм батькам. При цьому 44% тих, хто спостерігав над знущаннями над однолітками,не реагували на такі факти через страх піддатися аналогічному знущанню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.