В Україні більше не буде військкоматів: Верховна Рада зробила перший крок

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів” (№ 9285).

Як передає кореспондент “УНІАН“, за дане рішення проголосували 238 народних депутатів.

Депутат від «БПП», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник зазначив, що проектом закону передбачено перейменувати військові комісаріати на обласні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

За його словами, «ми вичищаємо радянський рудимент – назву військовий комісаріат і називаємо його належним «натівським» словом як у розвинутих країнах».

Вінник повідомив, що в держбюджеті на 2019 рік виділено понад півмільярда гривень «на реалізацію цієї програми – ми будемо мати не радянський військовий комісаріат, а сучасні центри комплектації та соціальної підтримки, які будуть належним чином виглядати – матимуть обладнання, інформаційні системи».

У пояснювальній записці зазначається, що проекту закону надасть можливість здійснити праве регулювання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.