Бюджет-2019: основні фінансові пріоритети в івано-франківську. Фото

18 грудня відбулася прес-конференція щодо проекту бюджету міста Івано-Франківська на 2019 рік.

Отже, міський голова Руслан Марцінків розповів про основні напрями, які будуть фінансуватися у новому році:

Про ремонт вулиць…
– Щодо вулиць, які будуть ремонтуватися. Ми будемо доробляти дороги, які вже в процесі ремонтів. Заплановано ремонт вулиць Мазепи, Макогона, Індустріальна, частина Вовчинецької, розпочнемо роботи на вулиці Івана Павла ІІ. Завершимо роботи на вулиці 24 серпня та Стуса, а також вулицях Республіканська та Озаркевича. Крім того, в мікрорайоні Опришивці запланували реконструкцію вулиці Січінського

Про прибудинкові території…
– Але основна проблема – що коштів не вистачає. Сподіваємось, що при зміні влади ми отримаємо державну субвенцію на ремонт великих вулиць, таких як Івасюка. Крім того, ми продовжуємо роботу щодо дворових зон. В основному, будемо зосереджувати увагу на тих об’єктах, які в цьому році не встигли доробити.

Про новий комунальний транспорт…
– Щодо транспорту, то головний акцент – закупівля автобусів. До тижня часу буде 10 автобусів. В новому році буде ще 12 нових автобусів. Ми плануємо щороку купляти 30 автобусів. Ми зіткнулися із затримками у поставках із концерном «Богдан». Окрім того, ми плануємо купити ще 15 бувших у вжитку тролейбусів за кошти ЄБРР. На погодженні тендерної документації на будівництво тролейбусної лінії на БАМ.

Про електронні квитки…
– Всі необхідні процедури ми пройшли. Крім того, не забуваємо електронний квиток. Буквально вчора прийшли валідатори, які ми будемо встановлювати. Маю надію, що й приватний транспорт теж перейде на них.

Про великі об’єкти…
– Ну і зрозуміло, що ми концентруємо кошти на будівництво новому мосту. З квітня будемо переходити на впорядкування дорожнього розв’язки. Місто не може зупинятися, незважаючи на фінансову кризу. Але це досвід великих європейських міст, які запозичають кошти. Окрім того, ми запланували великий індустріальний парк на території Хриплинської промзони. Крім того, ми ведемо перемовини щодо ОТГ, ведемо перемовини із навколишніми селами. На це також передбачені кошти.

Читайте також  В Івано-Франківську у дворі знайшли гранатомет

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.