Корбан з ГПУ розповів, як він «розкрадав» «Фонд оборони країни»

Лідер «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Геннадій Корбан через адвокатів у суботу ввечері передав з Генпрокуратури новини про суть звинувачень проти нього і подробиці затримання.

b-00367256-a-00034414

«Мені висунуто підозри у скоєнні трьох злочинів. По-перше, розкрадання коштів з «Фонду оборони країни», який я сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором. По-друге, викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка», – розповів Корбан редакції« Цензор.НЕТ».

Корбан підкреслив, що незважаючи на те, що він перебуває в будівлі ГПУ на Різницькій, а інкримінують йому діяння, вчинені в Дніпропетровській області, слідство проти нього веде прокуратура Чернігівської області. «У самій ГПУ ніхто не наважився забруднити себе такою очевидно замовною справою», – вважає лідер УКРОПУ.

«Мене затримано з масою процесуальних порушень, і я не збираюся полегшувати роботу негідникам. Мені буде нескладно довести свою невинність у суді – я нікого не викрадав. Це буде процес, який покаже одну зі сторін нашої масштабної роботи з мобілізації армії і народу на боротьбу з російською агресією», – пообіцяв Корбан.

Відносно твердження представника ГПУ, що на кошти «Фонду оборони країни» закуповувалися коштовності і машини, Корбан сказав – це «щира правда». «Нашими коштовностями були тепловізори та приціли, снайперські гвинтівки і десятки карабінів, радіостанції і далекоміри – у промислових кількостях. Інших коштовностей я не купував, це буде нескладно перевірити. Я з гордістю покажу звітність Фонду – шкода, ми далеко не всі витрати встигали зафіксувати під час війни», – сказав Корбан.

За його словами, через Фонд пройшли набагато більші суми, ніж заявляє ГПУ, «там було багато мільйонів доларів». «Я справді купував через Фонд і просто кешем сотні машин, вантажних і легкових, і навіть значну кількість бронетехніки – але мені жодного разу не довелося на них поїздити. Багато тисяч бронежилетів і комплектів форми, взуття. Колосальні обсяги продовольства і води. Медикаменти та медичне обладнання. Паливо. Перевезення поранених і загиблих. Цілий діючий командний пункт оперативного командування «Схід» повністю побудований з усім обладнанням і зв’язком на кошти Фонду оборони країни, – зазначив політик. – Так, визнаю, я все це використовував для себе. Тому що я себе особисто від своєї країни не відділяю. І я за це готовий відповідати».

Читайте також  Озброєний чоловік у протигазі пограбував поштове відділення в Харкові

Нагадаємо, вчора пізно ввечері Корбану оголосили підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень. За словами адвоката Корбана Олексія Шевчука, затримання політика та слідство відбувалося з численним порушеннями, а саму підозру сформовано таким чином, щоб залишити лідера УКРОПу під вартою. У слідчому управлінні ГПУ Корбану стало зле, лікарі «швидкої», які приїхали на місце, наполягали на госпіталізації. Однак слідство відмовило. За інформацією адвоката, Корбана доправили в ізолятор СБУ на Аскольдовому провулку.

Колишній колега-заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана Святослав Олійник прокоментував наступним чином звинувачення:

Немає більшого ідіотизму, ніж звинуватити Корбана в розкраданні грошей з Фонду Оборони Країни. Корбан сам був одним з найбільших донорів цього фонду.

Саме цьому фонду найбільше довіряють і перераховують на нього гроші не тільки наші громадяни, а й іноземні меценати.

Як може викрасти гроші людина, яка сама наповнює цей фонд?!

Це очевидно кожній нормальній людині, але тільки не ідіотам з прокуратури та СБУ. Вони звикли тільки красти, а не давати на армію і добровольців. Навіть у цьому звинуваченні видна вся суть керівництва держави. Ганьба!”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: