На Прикарпатті 2019 рік буде роком ОУН, – так вирішили депутати

2019 рік буде роком організації українських націоналістів.

 

 

2019 рік буде роком організації українських націоналістів. За таке рішення депутати Івано-Франківської облради проголосували у п’ятницю, 21 грудня.
Відповідно до рішення, профільні департаменти ОДА повинні розробити план заходів, а РДА, райради та міські ради повинні забезпечити їх виконання.

“З метою формування національної політики, пам’яті, патріотичного виховання молоді. А також належної підготовки і відзначення в області 90-ї річниці Першого Конгресу українських націоналістів, обласна рада вирішила проголосити 2019 рік роком ОУН”, – йдеться в проекті рішення.

“За” проголосувало 58 депутатів.

Довідка:
Організа́ція украї́нських націоналі́стів (ОУН) — український громадсько-політичний рух, який боровся за встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Визначивши себе як рух, а не як партія, ОУН засуджувала всі легальні українські партії Галичини як колабораціоністські. Заснована 3 лютого 1929 року у Відні, легалізована в Україні 1993-го як громадська організація.

ОУН виникла внаслідок об’єднання Української військової організації (УВО) та студентських націоналістичних спілок:

Групи української національної молоді;
Легії українських Націоналістів;
Союзу української націоналістичної Молоді.
1940 року ОУН розділилася на дві частини: старші, більш консервативні члени підтримали Андрія Мельника (ОУН (під проводом А.Мельника)), тоді як молодші і радикальніші члени — Степана Бандеру (Організація українських націоналістів революційна). Остання група отримала підтримку від націоналістичного руху на Західній Україні, в тому числі від створеного нею військового крила ОУН — Української повстанської армії (УПА), яка була найбільшим українським збройним рухом опору.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.