“Доступні ліки”: Вже з лютого для українців запрацює нововведення

Вже з лютого розпочнеться кампанія з укладання угод між аптечними закладами та Національною службою здоров’я.

З1 квітня 2019 р. урядова програма «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України (далі — НСЗУ), а рецепти на ліки стануть електронними. Профільне міністерство спільно з НСЗУ та ДП «Електронне здоров’я» активно працюють над цими питаннями, інформують у МОЗ.

“За 7 місяців роботи НСЗУ зарекомендувала себе як надійний фінансовий партнер медичних закладів. Такі самі — чіткі, прозорі й однакові для всіх правила — будуть діяти і в контрактуванні аптек та адмініструванні програми «Доступні ліки». Рецептурний відпуск рецептурних препаратів, електронний рецепт, регулювання цін — ми задамо цивілізований шлях розвитку ринку, і це буде вигідно та цікаво всім: виробникам, аптекам, лікарям та пацієнтам. Як результат — «Доступні ліки» стануть ще доступнішими”, — зазначив Олег Петренко, голова НСЗУ.

Він повідомив, що НСЗУ адмініструватиме урядову програму «Доступні ліки» з 1 квітня наступного року. Вона забере на себе функцію з відшкодування аптечним закладам вартості відпущених лікарських засобів і виступатиме єдиним платником.

Як зараз НСЗУ укладає договори з медичними закладами й оплачує напряму надані ними послуги, так з наступного року служба контрактуватиме аптеки.

У лютому 2019 р. розпочнеться кампанія з укладання угод між аптечними закладами та НСЗУ для того, щоб з 1 квітня працювати за новою схемою. Тому, за словами О. Петренка, аптеки, які мають намір долучитися до урядової програми або продовжити працювати в ній наступного року, мають перш за все визначитися щодо участі в ній.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.