Сьогодні, 24 грудня, католики та протестанти відзначають Святий Вечір, день, що передує Різдву Христовому

Сьогодні, 24 грудня, католики та протестанти відзначають Святий Вечір, день, що передує Різдву Христовому.

Ось про які добрі різдвяні традиції католиків слід знати. Згідно із традицією цього дня, коли на небі запалає перша зірка, родина спільно сідає до різдвяного столу.

Батько розпочинає святкову вечерю молитвою. Після цього усі діляться між собою оплатком і загадують собі бажання. Ламання оплатка символізує, що ми готові пробачити кожній людині, котра вчинила нам щось погане.

За традицією, на столі у Святвечір повинно бути 12 страв. Окрім того, одна пуста тарілка – вираз, що ми готові прийняти когось, хто потребує допомоги: вбогого чи бездомного.

Вогонь з Віфлеєму можна запалити на свят-вечір і на інші різдвяні свята. Як взяти цей вогонь до себе? Треба запалити свою свічку від цього вогню. Можна запалити і згасити свічку, а потім вдома її запалити. Від цього характер “вифлиємський” цього світла не змінюється.

Як святкують Різдво протестанти? Символ свята – вертеп.

Головним символом свята є вертеп. Його встановлюють у кожному храмі. Під час святкового богослужіння розказують різдвяні історії та моляться.

Особливості святкування Згідно зі старим календарем, з цього дня ніч є коротшою. Це має символічне значення, ніби світло перемагає темряву.

І це важливо. Християни організовують домашній святвечір, але у великому колі людей. Учасники зможуть опісля й у своїх домівках застосувати деякі елементи святкування.

На Святвечір запалюють різдвяну свічку, встановлюють фігурки в вертепі, читають всі разом молитви, діляться різдвяним хлібом та колядують.

Що має бути на святковому столі Не існує якогось специфічного канону, які страви мають бути на столі у Святвечір. Прийнято, щоб їх було 12, які символізують апостолів.

Читайте також  "Жахлива трагедія на Святвечір": вчора мати і троє маленьких дітей загинули у страшній пожежі (ФОТО)

Але головною має бути любов між собою. При цьому обов’язково складають найщиріші побажання. У родинному колі читають другу главу Євангелія від Луки про народження Ісуса.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.