У людей, які досягли 50 років, запитали, що б вони змінили, якби повернулися на 20 років назад. Безцінні поради!

Відповіді вийшли розумними і в більшості своїй дуже простими, тому якщо Вам зараз близько 30, це ваше домашнє завдання на найближчі роки.

1. Кидайте курити. «Якби ви могли бачити мене зараз, я б опустилася на свої бідні, скрипучі коліна і попросила б вас хоча б почати думати про те, щоб кинути палити», – пише одна з опитаних жінок. Це дорого, неприємно пахне і зі 100% гарантією викличе проблеми зі здоров’ям. Хочете в 50 років жити без рaку, так може, пора вже перестати палити?

2. Користуйтеся сонцезахисним кремом. Хочете зморшки, суху і тонку шкіру, синці мало не від будь-якого дотику? Тоді йдіть на пляж і насолоджуйтеся сонцем без захисного крему.

3. Почніть заощаджувати гроші. Так, це нудна, банальна і нецікава порада, але це, правда необхідно. У 30 років у людини майже завжди залишається трохи грошей, які можна зберегти. Почніть заощаджувати зараз, і з часом вийде зробити з цього непогані накопичення.

4. Підтримуйте (або відновіть) хороші відносини з родичами. Навіть якщо ви вважаєте, що у вас дуже непрості відносини з сім’єю, і часом ви один одного ненавидите – потрібно навчитися знаходити спільну мову з близькими. Сімейні узи дуже важливі. Незабаром ви зрозумієте, що це і є справжнісіньке багатство.

5. Збирайте спогади, а не речі. Ви – це ваш життєвий досвід. Дуже сумно прокинутися в 50 і зрозуміти, що, крім матеріальних благ, ви не накопичили нічого. Спогади не можна викинути, і вони ніколи не знеціняться.

6. Навчіться віддавати. Здійснюйте добрі вчинки. Давайте іншим те, що приносить їм радість. Але робіть це з душею і від щирого серця. Не чекайте нічого натомість. Тоді і ваше серце наповниться любов’ю.

Читайте також  У родині Дмитра Комарова поповнення: чарівні фото малюка

7. Займайтеся спортом. Це дійсно важливо. Ведіть активний спосіб життя зараз, тоді ви будете досить активними і в 50. Не набирайте вагу. Робіть фізичні вправи. Тримайте організм і тіло в нормі.

8. Навчіться радіти тому, що маєте. Щастя має набагато більше значення, ніж слава або успіх. Замість скарг навчіться радіти тому, що у вас є, і ви відчуєте себе по-справжньому щасливою людиною.

9. Перестаньте відкладати справи на майбутнє. Хочете купити будинок? Написати книгу? Одержати вчений ступінь або другу вищу освіту? Змінити кар’єру? Освоїти новий музичний інструмент? Запустити бізнес і працювати на себе? Тоді почніть сьогодні. Не кажіть, що ви повернетеся до цього коли-небудь. Час дійсно немов прискорюється після 30.

10. Дотримуйтеся режиму дня. Висипайтеся. Спіть достатньо. Лягайте і вставайте в один і той же час. Позбавляйтеся від безсоння.

11. Дбайте про свої зуби. З віком проблем із зубами стає тільки більше. Лікування забирає все більше часу і грошей. Тому не потрібно тягнути з лікуванням, поки втручання лікарів не стане просто необхідним.

12. Будьте цікаві. Вийдіть з будинку і зробіть що-небудь божевільне. Вплутаємося у справжню пригоду! Робіть багато фотографій, візьміть когось з близьких. Ці спогади будуть гріти вас і в старості.

13. Перестаньте їсти гидоти. За все своє життя ви можете заробити скільки завгодно грошей і витратити їх на що завгодно. Але здоров’я купити не вийде.

14. Читайте хоча б по 10 хороших книг на рік. Вашому мозку весь час потрібно розвиватися, тому перестаньте витрачати купу часу на телевізор і відеоігри

15. Навчіться медитувати. Це займе зовсім небагато часу, а зміни у вашому житті будуть дивовижними.

Читайте також  Мертва вода на перехресті…

16. Подорожуйте. Якомога більше. Подорожі змінюють нас. Вони надихають. Вони змушують перестати боятися. Подорож – це та сама річ, яка допоможе вам відчути себе живим.

17. Перестаньте порівнювати себе з ким-небудь. Повірте, коли вам буде 50, вам буде абсолютно все одно, яке враження ви справляєте на оточуючих.

18. Ведіть щоденник. Ви забудете більшість ваших дорогоцінних спогадів. Записуйте їх. І обов’язково зберігайте фотографії.

19. Бережіть своїх друзів. Тримайтеся за людей, які допомагають вам відчувати себе краще, які кидають вам виклик своїм прикладом, які вам дійсно подобаються. Смійтеся разом з ними. Насолоджуйтеся життям.

20. Знайдіть своє місце. Так, це не так вже й просто в наших реаліях. Але постарайтеся зробити все можливе, щоб вам було куди повернутися і головне – було там добре.

P.S. Діліться цим записом з друзями!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.