Україна відкриє дисциплінарне провадження щодо “державних адвокатів” моряків, – Денісова

Щодо недобросовісних так званих “державних адвокатів” РФ – буде відкрито дисциплінарне провадження, в якому буде висунуто вимогу про позбавлення їх статусу адвоката

Щодо так званих державних адвокатів затриманих українських моряків буде відкрито дисциплінарне провадження.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона отримала актуальну інформацію щодо українських військовополонених від Миколи Полозова, координатора адвокатської групи захисту українських моряків.

Полозов розповів про скарги, які повинні були подати призначені окупаційними властями Криму так звані “державні адвокати”, і які не виконали норму закону і не подали їх у триденний строк. Адвокати сформованої команди захисту вступили у справу вже після закінчення терміну. Відразу були направлені скарги та клопотання про поновлення строку. Суд, як і слід було очікувати від влади РФ, відмовився їх прийняти.

У зв’язку з цим було вирішено, що скарги будуть подаватися в касаційному порядку, тобто на судові рішення, що набрали законної сили. Після їх розгляду та ймовірного відмови у задоволенні у кожного з українських моряків буде необхідний комплект документів для подачі в ЄСПЛ.

Щодо недобросовісних так званих “державних адвокатів” РФ – буде відкрито дисциплінарне провадження, в якому буде висунуто вимогу про позбавлення їх статусу адвоката. Матеріали у дисциплінарному провадженні будуть долучені до матеріалів справи у ЄСПЛ в якості обґрунтування порушення права на захист.

Зазначимо, що Порошенко розповів, скільки українських моряків визнали себе військовополоненими.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.