Франківцям пропонують орендувати живі ялинки та повернути їх після Йордану (відео)

В рамках природоохоронної ініціативи “Збережи ялинку” Бюро УГКЦ з питань екології пропонує мешканцям Івано-Франківська унікальну можливість на час Різдвяних свят орендувати живі ялинки в горщиках.

Представники УГКЦ в Івано-Франківську викупили і посадили в горщики півсотні дерев. Їх на час новорічно-різдвяних свят пропонують на прокат франківцям.

Метою цієї ініціативи є плекання культури відзначення Різдва без шкоди для Божого створіння – природи, завдяки пропагуванню живих дерев як альтернативи зрубаним ялинкам, каже керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета.

Передовсім до оренди заохочують самих отців – душпастирі в такий спосіб могли би подати приклад громаді і відзначити свята без шкоди для довкілля, зазначає керівник Екобюро Церкви.

До кожної лісової красуні додається інструкція з догляду, для того щоб не наразити живе деревце на загибель.

Весною ялини будуть висаджені у відкритий ґрунт біля храмів та шкіл, щоб радувати своєю красою людське око і ще багато років створювати святкову атмосферу, пояснюють задум в Екобюро.

Висота ялинок – 80 см.

Замовити живу ялинку в горщику можна за тел.: 0979831680.

Повернути її слід після свята Богоявлення (Йордана), 20-21 січня.

Вартість оренди – символічна, додає Володимир Шеремета. Вона покриває транспортні видатки на доставку ялинок та витрати на догляд за ними до часу висадки в ґрунт, йдеться в сюжеті ОТБ Галичина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.