10 україських стартапів, що змусили говорити світ в 2018-му

Про ці українські компанії писали західні видання, їхні продукти та послуги замовляли за кордоном, а кампанії збору коштів отримували величезні суми від людей зі всього світу. Деякі з них перемагали на конкурсах і були відзначені нагородами та преміями.

Про більшість із цих стартапів «Голос Америки» публікував матеріали на своєму сайті та в соціальних медіа. Щоб не пропустити повідомлення про технологічні новинки та досягнення українців, приєднуйтеся до нашої групи у Facebook «Українці – історії успіху».

1. Ugears

Український стартап зібрав кошти на колекцію дерев’яних пристроїв для настільних ігор.

Стартап Ugears запустив на Kickstarter кампанію для збору коштів на нову колекцію пристроїв з дерева Ugears Games.

За чотири години проект зібрав необхідні $20000, а за даними на 24 жовтня зібрано майже $50000 повідомляє AIN.ua.

Гроші збирають на виробництво дерев’яних пристроїв для настільних ігор. У колекцію входять холдер і бокс для гральних карт (перший розрахований на 500 штук, другий – на 120), модульна вежа для кидання кубиків (dice tower), а також дерев’яна книжка-чохол для правил гри.

У Ugears запевняють, що пристрої підійдуть для майже кожної настільної гри: “З їх допомогою ви зможете зберігати і переміщати ігрові предмети, а також заощадити місце на столі”. Ціни варіюються від $23 за окремий пристрій до $116 за набір з усіх п’яти виробів.

Це вже четверта Kickstarter-кампанія бренду. Минулі проекти компанії також користувалися популярністю на платформі і збирали в кілька разів більше спочатку заявленої суми.

2. Senstone

В Україні розробили пристрій для перетворення голосових записів у текстові нотатки.

Відео: https://ukrainian.voanews.com/a/senstone-nazar-fedorchuk-ukrainskyi-startap/4235275.html

3. SolarGaps

Український стартап виготовляє жалюзі з сонячними панелями.

Читайте також  Поливаний понеділок: звичаї й традиції

Фотоелектричні панелі, що маскуються під типові елементи зовнішньої обробки дахів – НЕ єдина революційна пропозиція. Стартап SolarGaps пропонує «розумні» жалюзі, основу яких складає комплект фотоелектричних панелей невеликого розміру, розміщених на рухомих ламелях. Саме на рухомих, які управляються спеціальною програмою, яка стежить за положенням сонця.

За заявами розробників (засновником стартапа є наш співвітчизник – Євген Ерік) такі фотоелектричні панелі для будинку здатні генерувати до 100 Вт * год електрики з одного квадратного метра.

В роздріб планується поставляти кілька стандартних типорозмірів і готових систем кріплень сонячних панелей, збірка яких не завдасть ніяких труднощів пересічному користувачеві.

4. PassivDom

Український стартап у США створює перший абсолютно автономний будинок.

Каркас будинку друкуватимуть на 3D-принтері.

Він не потребує під’єднання до електромереж чи централізованого водопостачання, і дозволяє людям жити будь-де.

5. CruiseBe

Українське подружжя вигадало та створило мобільний додаток, що допомагає спланувати круїзну подорож. В їхню ідею повірили в одному з найбільших американських акселераторів бізнес-проектів.​

Олексій і Марина Шумаеви створили сервіс для планування дозвілля під час круїзів CruiseBe. «Спочатку це був просто сайт з інформацією про портах і містах – коли корабель стоїть десь по вісім годин, люди хочуть дізнатися, що там можна подивитися», – каже пара.

Зараз сервіс показує карти кораблів, у нього є мобільний додаток для iOS і чат-бот в Facebook. Більш докладно про останньому підприємці розповіли в інтерв’ю для нашого блогу: як виникла ідея створити групу чату бота, яким бізнесам він потрібен в першу чергу і скільки коштує його розробка.

6. Effa

Українці створили екологічну зубну щітку із переробленого паперу.

Українці з Effa створили екологічну одноразову зубну щітку із переробленого паперу, в яку вже вбудована зубна паста. Розробники перемогли в українському фіналі міжнародного конкурсу кліматичних інновацій Climate Launchpad і заручилися підтримкою інвесторів, пише bit.ua.

Читайте також  “Била трубою, лопатою та вилами…”: Дівчина жорстоко розправилася з коханкою свого хлопця, після того, як побачила…

Автор ідеї – промисловий дизайнер Ілля Кичук. Кофаундер Effa Дарина Василенко відповідає за PR і розвиток проекту на зовнішніх ринках, а Костянтин Щербина – CTO. Еко-щітка виготовлена із переробленого паперу і вкрита тонким шаром ламінації на основі органічного пластика, що захищає її від передчасного розмокання. Навіть якщо щітку не утилізувати, а викинути, вона стане корисним добривом для ґрунту. Щетина зроблена з нейлону, адже за рекомендаціями Асоціації стоматологів, інші матеріали в щітках не можна використовувати. Однак щетинки будуть відділятися і утилізуватися. А використовуваний у екологічній щітці нейлон розкладається швидше за інші види пластику. Упаковка Effа теж екологічна – вона зроблена з тонкого шару переробленого паперу і розчиняється в воді. Вартість зубної щітки становитиме менше 7 євроцентів.

7. Cardiomo

Винахід українців може допомогти рятувати мільйони життів.

Українські винахідники створили портативний пристрій Cardiomo, який здатен контролювати стан здоров’я користувача та попередити його про хворобу.
Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Цей маленький пристрій може рятувати життя. Винахід українців здатен попередити користувача про розвиток десятків захворювань, таких як: ішемічна хвороба серця, інфаркт чи інсульт, і допомогти уникнути фатальних наслідків”, – йдеться у сюжеті.

Користуватися цим пристроєм дуже просто: він кріпиться на тіло під серцем людини за допомогою клейких електродів і стежить за життєво важливими показниками здоров’я, як електрокардіограма, температури тіла, робота легенів і серцевий ритм.

Після цього всі дані з сенсора передаються в “хмарний” сервіс. Там система аналізує інформацію та сигналізує родичам чи лікарю про будь-які зміни в здоров’ї пацієнта. Крім цього, вона надсилає професійні рекомендації на мобільний додаток, а в критичній ситуації рекомендує звернутися до лікаря.

Читайте також  Жителька Прикарпаття загинула у ДТП на Львівщині

Також Cardiomo контролює виконання вправ, стежить за розпорядком дня, рекомендує час і місце для прогулянок та нагадує про прийом ліків.

Наразі 250 користувачів тестують пристрій.

Його серійне виробництво заплановане на травень 2018 року.

Cardiomo вже замовили 2000 людей з різних континентів.

Як відомо, даний пристрій вже відзначений численними міжнародними нагородами.

8. Helko Smart Dumbbels

Ідея на мільйон: українець кинув навчання заради «розумного стартапу».

9. Picolor

Українці розробили пристрій, що виробляє мільйон кольорів фарби.

https://ukrainian.voanews.com/a/picolor-prystrii-dlia-zmishuvannia-farb-milion-kolioriv/4296889.html

10. Petcube

Пристрій українського стартапу Petcube відзначили престижною нагородою.

В Україні починається продаж вітчизняного гаджету, який визнали найкрутішим стартапом Європи
В Україні стартує продаж гаджету Petcube, що дозволяє власникам домашніх тварин стежити на відстані за своїми улюбленцями.

Унікальна розробка є українським стартапом, який створили Алекс Нескін, Андрій Клен та Ярослав Ажнюк і який опинився серед шістьох найочікуваніших продуктів, які будуть презентовані на MacWorld.

Petcube – це невеликий алюмінієвий куб, вагою у 589 грамів, у який вмонтовані ширококутна камера, динамік, мікрофон та лазерна указка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.