Трьом звільненим з місць позбавлення волі в Калуші виплатили грошову допомогу

Про це йшлося на засіданні спостережної комісії виконавчого комітету Калуської міської ради.

Ілюстрація. Трьом звільненим з місць позбавлення волі надали одноразову грошову допомогу на 1100 гривень

Спостережна комісія була утворена рішенням виконавчого комітету міської ради від 19.05.2016 року №103 «Про новий склад спостережної комісії виконавчого комітету Калуської міської ради» затверджено персональний склад комісії в кількості 12 осіб. Кількісний та якісний склад відповідає вимогам керівних документів. До складу спостережної комісії входять представники структурних підрозділів міської ради, представники громадських організацій, духовенства, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

Організація виховної роботи з особами умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання здійснюється шляхом виклику на засідання комісії, виїзду по місцю проживання засуджених, проводяться профілактичні бесіди, обстежуються матеріально-побутові умови. Заходи соціального патронажу здійснюються спільно із міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За поданням Калуського міськрайонного сектору з питань пробації, комісія розглядає умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання у вигляді виправних робіт. В 2018 році комісія розглянула одне звернення, яке було погоджено. За рішенням суду особу було звільнено від подальшого відбування покарання.

Упродовж 2018 року на облік в Калуський відділ Нацполіції стало 30 осіб, які звільнилися із місць позбавлення волі. Засуджено до покарання, не пов’язаного із позбавленням волі, 11 осіб, в тому числі — неповнолітній.

Згідно з дев’ятьма повідомленнями про звільнення із місць позбавлення волі представники комісії та суб’єкти соціальної роботи здійснили візити по місцю проживання звільнених, склали акти оцінки потреб. Зі звільненими та їхніми родичами проведено бусіди щодо налагодження порозуміння між ними, надано допомогу в адаптації після звільнення, проінформовано про можливість отримання одноразової грошової допомоги, гуманітарної допомоги, надано консультації щодо відновлення документів та реєстрації, недопущення вчинення повторних правопорушень, відвідання медичних установ для медичного обстеження та анонімного обстеження на ВІЛ-СНІД в «Кабінеті довіри», надано листи-сприяння в Центр зайнятості для працевлаштування.

Читайте також  На Івано-Франківщині в ДТП загинули двоє людей, ще троє — травмовані

Аналогічну роботу було проведено із 11-ма засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Трьом звільненим з місць позбавлення волі надали одноразову грошову допомогу на 1100 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.