На малій батьківщині Степана Бандери відзначили день народження Провідника

Сьогодні, 1 січня, на батьківщині Степана Бандери в селі Старий Угринів, Калуського району пройшли святкові заходи з нагоди 110-ї річниці з дня народження провідника ОУН.


Ще задовго до початку біля родинної хати Бандери збираються небайдужі з усіх куточків Прикарпаття та інших областей. Серед них вояки повстанської армії та бійці АТО, громадські активісти, представники влади – голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, екс-нардеп, лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, просто небайдужі та місцеві інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Хтось іде до музею, хтось робить світлину на згадку на фоні постаменту та родинного обійся Бандери, звідусіль лунає “Слава Україні!” та “Героям Слава!”.

Традиційно розпочинають зі спільного виконання Українського славню. Опісля священники різних конфесій відслужили панахиду біля пам’ятника Провідника, а опісля представники обласної влади та громадських організацій поклали до постаменту квіти.

Після завершення панахиди – святкове віче та концерт патріотичної пісні.

Голова обласної ради Олександр Сич привітав усіх з святом та нагадав про наближення Різдва.

“Як Господь прийшов у цей світ, щоб оновити його і позбавити від вселенського гріха, так і Україна сьогодні потребує позбавлення від усього нечистого, що є на нашій землі. Українці шанують Степана Бандеру за його жертовність, за його відданість тій, ідеї яка сьогодні зреалізована, хоч і не в повній мірі. І вже навіть націоналістичні символи стають притаманні українській державі. Вітання націоналістів “Слава Україні” є офіційним вітанням української армії, а славень ОУН є славнем ЗСУ. Ми рухаємося у розбудові справді української держави. Звичайно, що вороги по-своєму оцінюють Степана Андрійовича. Але за що вони його ненавидять? Я вам скажу – за те, що він надихав українців на боротьбу і вів за собою. Так само і сьогодні, той хто веде українців за собою на боротьбу заплямовується ворогами, як бандерівець. Проте справжню українську незалежну державу неможливо побудувати без Бандери. Не тільки як символа, а як зразка того хто надихає, організовує і веде за собою. Бажаю Україні побільше “бандер” і тоді вона буде справді сильною і незалежною”, – звернувся до присутніх Олександр Сич.

Читайте також  Зеленський призначив суддю на Прикарпатті

Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок пригадує, як ще донедавна ім’я Степана Бандери намагались очорнити та знівелювати його боротьбу.

“Завдяки багаторічній агітаційній роботі націоналістів сьогодні бандерівські ідеї в Україні стають дедалі зрозумілішими і прийнятнішими. Українці цікавляться, вороги бісяться і навіть ліберальна влада використовує бандерівські гасла. До речі, станом на сьогодні вже 218 місцевих рад (остання – Пирятинська міська на Полтавщині) за вимогою свободівців ухвалили рішення про вивішування червоно-чорних бандерівських прапорів в дні вшанування Визвольних Змагань, зокрема 1 січня. Наше завдання – і далі тиснути на владу, самим ставати владою, щоб наповнити всі ці правильні гасла та ідеї справжнім бандерівським змістом”, – впевнений Тягнибок.

Варто зауважити, що урочисті заходи з нагоди дня народження Степана Бандери сьогодні також відбудуться в Івано-Франківську. Зокрема о 13.30 год в Івано-Франківську відбудеться піша хода громадськості міста за маршрутом: Вічевий майдан – вул. Незалежності – вул. Степана Бандери – Європейська площа. О 14-ій годині на Європейській площі проведуть святкове віче.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.