В Калуші виділять один мільйон гривень на індивідуальне опалення

Наступного року в Калуші планують вперше за бюджетні кошти поставити індивідуальне опалення мешканцям міста, які проживають у багатоповерхівках, де встановлено вже понад 60% автономного опалення.

Для цього на останній сесії Калуської міської ради було прийнято Програму встановлення автономного опалення в багатоповерховій забудові Калуша на 2019 рік, повідомляє Нафтохімік-Калуш.

За підсумками одного року влада планує зробити висновки щодо потреби реалізації програми у наступних роках:

“Пропоную виділити для початку з міського бюджету на ці потреби 1 млн гривень. Потрібно створити робочу групу із відповідних спеціалістів, детально вивчити це питання та напрацювати положення”, – зазначив міський голова Ігор Матвійчук.

Одним із варіантів він назвав систему, коли людям прононуватимуть за кошти з міської казни бюджетні варіанти газових конвекторів або електроопалення, а якщо вони захочуть газовий котел або більш якісне та дорожче обладнання, то повинні брати дольову участь у встановленні автономного опалення.

Директор “Водотеплосервісу” Ігор Яковина, зі свого боку, розповів про вже існуючий у Калуші досвід з переходу на автономне опалення за міські кошти:

“У 2011 році було прийнято рішення відключити котельню на вул. Долинській, яка на той час приносила 400 тис. гривень збитків. Тоді у 90 квартирах було встановлено газові конвектори”, – розповів він.

На думку директора “ВТС”, розпочинати реалізацію цієї програми необхідно із будинків, які обслуговуються від котельні на вул. Писарській, адже вона наразі завдає підприємству чималих збитків:

“Встановлена потужність котельні на вул. Писарській становить 14,8 ГКал/год, а використовується лише 0,99 ГКал/год. Таким чином, робота цієї котельні надзвичайно збиткова”, – акцентує І. Яковина.

Унаслідок тривалих дискусій, прийняли рішення виділити 1 млн гривень на реалізацію вищезгаданої програми та створити робочу групу, яка до наступної сесії повинна напрацювати відповідні положення (перелік споживачів, яким допоможуть встановити індивідуальне опалення, вид опалення та ін).

Читайте також  На війні загинув боєць з Прикарпаття – Віталій Мельник

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.