В Отинії патрульні побилися з водієм вантажівки: сторони звинувачують одна одну

Прикарпатські патрульні, що чергують на автотрасі державного значення “Стрий – Мамалига”, зупинили в селищі Отинія Коломийського району вантажівку з брухтом. Між водієм і патрульними спалахнув конфлікт, що переріс у бійку.

Про це в мережі повідомила місцева юристка Марія Карп’юк.

“Патруль побив людину яка зробила їм зауваження”, – написала жінка, яка була очевидцем випадку.

За її словами, працівниками поліції сьогодні, 2 січня, було здійснено напад на водія – це сталося в Отинії на ділянці дороги “Стрий – Мамалига”. Той, стверджує вона, зробив поліцейським зауваження, чому вони не зупинили іншого водія, який порушив ПДР і перетнув суцільну смугу.

Марія Карп’юк стверджує, що патрульні поліцейські завдали водію тілесні ушкодження.

“На одного водія і двох свідків було 5 машин патрульної поліції”, – повідомила вона.

В даний час жінка все ще перебуває у відділку.

Як повідомив КУРСу начальник Коломийського відділення національної поліції Остап Білейчук, за фактом порушене кримінальне провадження – за ст. 342 “опір працівнику поліції” та за ст.345 “нанесення тілесних ушкоджень працівнику поліції”. В справі фігурує саме водій вантажівки – він віз брухт, коли його зупинили патрульні. Пред’явити документи на брухт чоловік не зміг, сказав, що зараз принесе. З цього розгорівся конфлікт, який переріс у бійку.

Прес-служба обласної патрульної поліції подала свою версію інциденту.

2 січня патрульні отримали інформацію, що автомобіль “Iveco” перевозить металобрухт без необхідних документів. На автодорозі Н-10 у селищі Отинія (Коломийський район) екіпаж виявив автомобіль, на який мали орієнтування.

Водію вказали на порушення ПДР – вантаж виступав за борти вантажівки більше, ніж на метр. Патрульні попросили документи для ознайомлення, однак чоловік у грубій формі відмовився виконувати законну вимогу.

Читайте також  Руслану Було всього 23! Допоможіть розшукати підозрюваного! Чоловік застрелив хлопця і втік

Керманич спочатку вживав нецензурну лайку до працівників поліції. Порушника кілька разів попередили про застосування фізичної сили та спецзасобів, якщо він не припинить порушувати громадський порядок. Тоді чоловік схопив інспектора патрульної поліції за формений одяг і намагався побити правоохоронця. Оскільки водій активно опирався, то після чергового попередження до нього застосували фізичну силу, сльозогінний газ та кайданки.

На місце події для з’ясування обставин справи викликали слідчо-оперативну групу Коломийського відділку поліції, приїхали працівники моніторингу та керівники управління патрульної поліції.

Прес-секретар патрульних Микола Гурак нагадав, що минулого року поліцейські евакуювали Volkswagen Vento, яким це й же водій користувався без документів. 36-річний мешканець Отинії раніше уже мав проблеми з законом, кілька разів його притягували й до адміністративної відповідальності. Цього разу порушник отримав від патрульних постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Інспектора патрульної поліції госпіталізували – лікарі діагностували у нього черепно-мозкову травму, струс мозку, забої і рвану рану пальця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.