Як виглядали жінки Франківщини у ХІХ столітті (ВІДЕО)

Проект “Спадок” – це цикл коротких атмосферних роликів, присвячених українській культурі, традиціям, народним звичаям від їх витоків до сучасності.

11111-890x395

У першій частині циклу “Національне святкове вбрання» глядачі побачать, як у XIX-ХХ столітті виглядала українка в залежності від віку, соціальної приналежності та області проживання. Для цього у кожному з коротких, але яскравих епізодів, буде відтворений характерний для певного регіону етнічний образ. Пропонуємо вашій увазі один з роликів, у якому дванадцятирічна дівчинка Софійка представляє народне вбрання, притаманне для Івано-Франківської області.


Знайомство з національним вбранням, наданим для проекту із приватних колекцій – спроба за доброї волі власників заглянути до святої-святих їхнього захоплення та пізнати справжній національний скарб.

Для зйомок були ретельно відібрані героїні – яскраві та самобутні представниці України – різного віку, з різним характером дівчата та жінки, які заворожують поєднанням простоти та достойності. Одним із облич проекту стала українська етно-співачка Росава. Консультантами проекту виступили відомі українські фольклористки Марічка Квітка та Людмила Климук.


Над створенням роликів працювали: режисер Олексій Гуз, оператор Юрій Бакун, консультанти Марічка Квітка, Людмила Климук, героїня Софія Андрущенко, графіка проекту Signal Red, продюсер Олена Малкова. Окрема подяка Олені Янчук за натхнення.

джерело  kino-nik

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: