Чому варто працювати вчителем: 6 важливих причин

Вчителювання – це особливе покликання і робота не для всіх. Чимало педагогів залишають професію через 3-5 років після початку роботи. Проте є кілька причин, через які все ж таки варто «залишитися».

УСПІХИ УЧНІВ
На жаль, немає такого класу, в якому кожен учень був би успішним. Однак цей факт не має підривати віру вчителя у те, що віднайти потенціал можна практично у будь-якої дитини. І коли врешті-решт вчорашній «середнячок» починає показувати гарні результати та покоряти нові вершини – учитель розуміє, що  прийшов у цю професію не дарма.

Педагоги зізнаються, що успіх їхніх вихованців спонукає їх продовжувати свою справу та розвиватися самим ще більше– щоб поділитися своїми знаннями, залишатися «на гребені хвилі» та бачити реальні результати своїх зусиль.

Сергій ГОРБАЧОВ, директор СШ №148 м. Києва, вчитель зарубіжної літератури та медіаграмотності:

Коли ти виходиш з класу, усвідомлюючи, що діти сьогодні, після твого уроку, знають більше, вміють більше, що вони трохи інакше сприймають світ – це надихає, це надає сенс життю. Тоді це – чудова робота для людини, яка хоче прожити життя не марно.

АКТУАЛЬНІ ЗНАННЯ
Жодні наукові дослідження чи дисертації не дадуть учителю стільки, скільки викладання свого предмета. Педагог занурюється у нього все глибше і глибше, щоб донести до своїх учнів найактуальнішу інформацію, а коли бачить, що їм цікаво і вони ставлять запитання – це стимулює його ще більше.

ГАРНИЙ НАСТРІЙ
Якщо думати не про те, що зарплата не така, як хотілося б, та що адміністрація знову паперовою роботою навантажила – у професії вчителя можна знайти чимало приводів для радості, гумору, жартів. Адже діти є невичерпним джерелом енергії та безпосередності.

Читайте також  МОН обіцяє розробити нову систему оплати праці педагогів

Якщо у вас гарний настрій – він передасться дітям. Під час кожного уроку можна зробити «хвилинку гумору» або «цікавих новин», а деколи самі учні видають такі «перли», що можна цілу книгу написати.

Єдина умова – треба любити свою роботу.

ВЧИТЕЛЬ – ЧАСТИНА МАЙБУТНЬОГО
На перший погляд це звучить незвично, проте це правда. Вчителі щодня формують майбутнє у своєму класі. Насправді, інколи буває сумно від того, що деякі педагоги більше цікавляться своїми учнями, ніж їхні батьки, але це дає багато сил.

ПРОФЕСІЯ ВЧИТЕЛЯ ПРОДОВЖУЄ МОЛОДІСТЬ
Проводячи кожен день з учнями, учитель розширює свої знання, знає усе про найновіші віяння та тенденції. Це не лише допомагає подолати бар’єр між поколіннями, а й самому залишатися молодими та активними якомога довше.

ВЧИТЕЛЬ НІКОЛИ НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ РОБОТИ
Професія вчителя – одна із найбільш затребуваних. Адже освіту – незалежно від її форми – здобували, здобувають та будуть продовжувати це робити. Більше того – суспільство відчуває брак таких спеціалістів. Хоча це вже питання державної політики, проте факт залишається фактом: без роботи педагог точно не залишиться.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.