У планах Росії немає приєднання «ДНР» і «ЛНР»: Відповідь Лаврову

У планах Росії немає приєднання «ДНР» і «ЛНР», тому що Кремль повернувся до інших планів по Україні. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) Георгій Тука, коментуючи заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

«Справа в тому, що вся стратегія останніх приблизно 2-х років – відбулася певна переорієнтація адміністрації РФ з військових дій на рішення “українського питання” шляхом внутрішніх політичних процесів», – сказав Тука.

«Те, що Росія не відмовляється від своїх планів на Україну, це ні в кого не повинно виникати жодних сумнівів. У 2014 році, перебуваючи під “кримським чадом”, що все відбулося гладко і чітко, перемогла точка зору Шойгу (міністр оборони РФ, – ред.), Що якщо вони підуть на схід, то за 2 дні будуть на лінії уздовж Дніпра. Ніхто не очікував, що вони нарвуться на очманілий опір [української армії]», – зазначає він.

За його словами, після бойових дій 2014 року на Донбасі в Кремлі відбулося «переформатування стратегій».

«Було прийнято рішення повернутися до тих ідей, які відстоювало інше ” крило ” російської адміністрації, а саме – спроба взяти під контроль всю територію України шляхом взяття під контроль в першу чергу керівництва нашої країни», – заявив заступник міністра МінВОТ.

 

«У 2014 році ця ідея була озвучена на закритій нараді, на якому пропонувався відвертий підкуп, навіть обговорювалися певні суми. Називалася цифра в близько 3 млрд дол., З яких 2 млрд дол. Планували “викачати” з Януковича, а 1 млрд дол. – “інвестувати”. У 2019 до цього наміру повернуться в президентській кампанії в першу чергу, потім – в ході парламентської кампанії. Щоб взяти під контроль нашу країну, зовсім не обов’язково перти на нас танками, наражаючись на значні втрати. Досить ввести в український парламент значну кількість своїх прихильників», – резюмував Тука.

Нагадаємо, Збройний конфлікт на сході України триває майже п’ять років, завдяки чому з’являються нові вимушені переселенці. За останній час їх кількість зросла майже на 100 тисяч осіб.

Читайте також  Мають вакцинуватися всі: уряд змінив умову роботи шкіл в червоній зоні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.