“Ми готові і завтра”: у РФ панікують через ракетні суперечки із США і просять про діалог

У Росії серйозно стурбовані ситуацією навколо Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Там розуміють, що США можуть вийти із угоди вже у найближчому майбутньому.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

“Ми глибоко стурбовані ситуацією навколо договору. Багато шансів, що США вийдуть з ДРСМД в найближчому майбутньому”, – зазначив Рябков.

Російський політик наголошує, що Росія готова до діалогу “у будь-якій зручній для США формі”.

Ми, як і раніше, готові до діалогу, якщо США будуть до цього готові. Готові до консультацій на рівні МЗС, військового відомства, рад безпеки. Це може статися в форматі спільної комісії або в будь-якій іншій зручній для США формі,– стверджує він.

Рябков додає, що “якщо це станеться завтра, то ми готові і завтра”. При цьому російський дипломат зауважив, що діалог має будуватися “на основі рівноправності і взаємної поваги”.

“Ми абсолютно готові до діалогу з США щодо ракет. Ми просто не можемо не говорити. Закликаємо американців зважити ситуацію і бути готовими до такого діалогу”, – зазначив він.

Додамо, що Росія ще має можливість повернутися до виконання положень Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю.

Важливо те, що зараз Росія має останній шанс. Якщо Росія не повернеться до виконання, тоді у нас велика проблема, тому що тоді договір ДРСМД руйнується”, – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО відмовився говорити, як саме реагуватиме Альянс, якщо Росія все ж не повернеться до виконання договору.

“У НАТО є багато можливих шляхів реагування. Але я не буду говорити про різні елементи, тому що якщо я почну спекулювати про різні потенційні елементи реакції НАТО, я думаю що лише ускладню ситуацію”, – додав він.

Читайте також  Порошенко подзвонив Саакашвілі після розстрілу одеських журналістів

Нагадаємо, на початку грудня США дали Росії 60 днів на повернення до виконання договору. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.