Шахти Калуша або як ми втратили ще один туристичний об`єкт

Спуск на глибину 170 метрів вже недіючої шахти.
Захоплюючий фотозвіт від Голема.

Дослідження Стволів

2 січня. Злорадно відвізши Лесика та Анастас на роботу, помившись в басейні, пофоткавши переповнений Проспект Червоної … я все ще був сповнений енергії. Тож не довго думаючи видзвонив Сонячного Чоловіка і ми поїхали в Калуш на розвідку.

Саме в цей час Віктор Павлів, заядлий турист і колишній бієць АТО, а тепер депутат міської ради – написав, що має інформацію по шахтах. Тож ми разом все об’їздили та оглянули. Перш за все – звіт в інтернеті від 2015 року де люди спускалися в шахту це фейк. Вони в Калуші в самі шахти не спускалися і фотки ці з іншої шахти. Доведено слідством а також підтверджено ними самими.

Всі дані про шахти йдуть від місцевого Експерта Х Садового. Він нас скеровував і знав в принципі про шахти дуже багато. Думаю що майже все.

Спочатку ми заїхали в найперспективніший вентствол тут. Це територія автосервісу. Все під замком і надійно закидано підкрильниками. Саме тут науковці зовсім недавно спускали зонд в трубу і він виявився сухим. В другій частині статті буде опис, як ми сюди спускалися.

Але в порівнянні з іншою шахтою стан плачевний. Все в іржі. Верхніх щаблів драбини немає. Але нижче драбину все ж таки видно. Якщо і спускатися – то тільки зі страховкою, щоб не зірватися. По стінках ствола тече вода. Не знаю куди вона потім дівається. Може втікає на нижні горизонти. Є легкий рух повітря вверх.

Плюс, що нас зустріти дуже позитивно. Все відкрили, показали, готові навіть допомагати.

Читайте також  Картопляна хвороба хліба: українців попереджають про небезпеку заражених борошняних виробів

Далі ми поїхали в Пійло. Це нова шахта, яка не була обєднана з рештою. Ззовні стан просто чудовий. Можна вилізти наверх і все пофоткати. Але за словами Садового всередині суцільна вода.

 

А чи не простіше було прокласти залізницю аж до самого Комбінату? А то вагонетки заїжджали на цей підміст і пеерверталися в вантажівки.

Тут вагонетки грузили на Белази і везли на фабрики.

Далі ми поїхали в колись потужню діючу  шахту тут. На жаль зараз це руїна повністю закинута. Два стволи. Туди тече вода і зсипають сміття. Шансів на нормальний спуск мало. А всього 18 років тому тут вирувало життя!

Старий звіт від Xaolas

2000 рік, все ще живе.

Карта Шахти від Xaolas тут 

Вони спускалися 4 або 5 шахтою, 60 метрів і була пробка. Далі не вдалося. Коло автосервісу не спускалися.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.