Комунальники заявляють про масштабні перевірки у громадському транспорті Франківська

Начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак розповів про заходи управління з метою недопущення випуску на маршрути транспортних засобів в технічно несправному стані та водіїв у стані алкогольного сп’яніння.

5658378450d7c-185512-6f9655bb0a

 

“Спільно з поліцією міста буде організовано обстеження громадського транспорту на маршрутах щодо технічного стану та стану водіїв, контроль за дотриманням ПДР водіями громадського транспорту. На часі узгоджуємо з поліцією графіки”, – написав Олег Ганчак у Фейсбуці на сторінці управління.

За його словами, комунальники разом з профільною депутатською комісією обстежили матеріально-технічну базу, яка використовується перевізниками для забезпечення господарської діяльності перевезення пасажирів. Перевізників зобов’язано дотримуватись правил випуску транспортних засобів на маршрути відповідно до ЗУ “Про автомобільний транспорт”.

Перевізників зобов’язали забезпечити належний контроль та нагляд за медичним станом водіїв маршруток та технічним станом транспортних засобів. При викраденні автобуса чи здійсненні водієм дорожньо-транспортної пригоди перевізники повинні терміново повідомляти управління транспорту та зв’язку та Головне управління поліції в Івано-Франківську.

“Якщо буде виявлено факт невчасного повідомлення про вказані порушення, такі дії будуть розцінені як порушення договору на перевезення та загроза здоров’ю та життю пасажирів. В такому випадку буде винесено питання на розгляд виконавчого комітету про розірвання договору за вказаним лотом/маршрутом”, – запевняє Ганчак.

Він також повідомив, що розглядається можливість впровадження ідеї громадських контролерів на маршрутах.

 

джерело http://kurs.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: