Лукашенко зробив несподівану заяву про втрату незалежності Білорусі: скандальні подробиці

Білорусь наступні два роки очікують серйозні випробовування, країну будуть перевіряти, чи достойна вона незалежності.

Таку заяву зробив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

“Рік буде різним для всіх: для когось легким, для когось важким. Але смію точно сказати, що для нашої країни, для нашого народу не тільки 2019, але і 2020 рік буде непростим”, – заявив він під час урочистого прийому, присвяченого святкуванню старого Нового року.

“Це не прості роки, тому що, скажу відверто, у ці два роки нас будуть дуже сильно “пробувати на зуб”, на предмет того, чи гідні ми, якщо конкретизувати, тієї незалежності, про яку ми завжди і всюди говоримо.

І нам треба бути готовими відповісти на це питання. Я абсолютно переконаний, що ми знайдемо гідну відповідь, – вважає Лукашенко.

Додамо, що раніше Президент Білорусі заперечив об’єднання Білорусі з Росією, назвавши розмови про це дурними і “притягнутими за вуха”.

“Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві і у росіян) йдеться про об’єднання двох держав. Багато зараз з’явилося питань в зв’язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі. Я називаю ці питання дуже дурними, притягнутими за вуха для обговорення в нашому суспільстві “, -заявив Лукашенко.

Президент Білорусі підкреслив, що про об’єднання двох держав не може бути і мови. “Ми з Президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає – про об’єднання”, – наголосив Лукашенко.

Лукашенко нагадав, що Білорусь і Росія свого часу підписали договір про створення Союзної держави і розвивали свої відносини, строго дотримуючись цього документу.

“Ми повинні були свого часу прийняти Конституційний акт, тобто Конституцію Союзної держави, і там все повинно було бути прописано: і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика.

Читайте також  “Жадібно вив і був весь у крові”: чиновник прив’язав собаку до авто та волочив його (фото, відео)

Росія відмовилася свого часу йти цим шляхом. Я про це нагадав Президенту Росії, він сказав: “так, так і було”. Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні згідно з договором вирішити, на що ми можемо без всякого тиску піти”, – зазначив Лукашенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.