РОБОЧУ ГРУПУ З ПЕРЕВІРКИ ДОБРОЧЕСНОСТІ ПРОКУРОРІВ ОЧОЛИВ СИН ЕКС-МЕРА ФРАНКІВСЬКА І БОЄЦЬ АТО ПЕТРО ШКУТЯК

Робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів очолить боєць АТО Петро Шкутяк.

234017

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Петро Шкутяк народився 4 серпня 1980 року в місті Золочів Львівської області. Він син депутата Ради 5 та 6 скликань і екс-мера Івано-Франківська Зіновія Шкутяка.

Освіта

Шкутяк закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю “Менеджмент організацій”, Міжрегіональну академію управління персоналом, отримавши кваліфікацію юриста, а також Львівський регіональний інститут державного управління при президентові України, де став магістром державного управління.

Політик і чиновник

Працював в НГВУ “Надвірнанафтогаз” в Івано-Франківській області з вересня 2002 року по вересень 2003 року оператором з видобутку нафти і газу, помічником майстра, а потім економістом.

З серпня 2004 року по грудень 2007 року – фінансовий директор ПП “Трейд-Груп”.

Під час “Помаранчевої революції” 2004 року брав участь у проекті “Чиста Україна”, очолював групу з 300 чоловік. З 2005 року член партії “Наша Україна”, член ради Івано-Франківської обласної організації партії.

З грудня 2007 по вересень 2009 року виконував обов’язки першого заступника голови Долинської районної державної адміністрації, а з вересня 2009 р. по жовтень 2011 р. очолював Долинську РДА.

У 2010 році був обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради по одномандатному мажоритарному округу.

З грудня 2011 року до травня 2012 року працював заступником директора лісопереробного заводу ТЗОВ “Уніплит” в селищі Вигода Долинського району Івано-Франківської області.

У липні 2012 року Шкутяк “засвітився” в центральній пресі, як голова комітету голодувальників проти закону “Про засади мовної політики” біля Українського дому. У ніч на 16 липня він був госпіталізований в результаті виснаження організму.

У 2012 році Шкутяк був кандидатом-мажоритарником від партії “Наша Україна” по виборчому округу № 86 (центр – Долина).

Читайте також  Балкон з ліфтом: цікаве життя у Києві

У лютому 2013 р. приєднався до основи політичного руху “Сила людей”, який у серпні 2014 переріс у однойменну партію.

Під час Революції гідності був членом 15-ї сотні самооборони Майдану з грудня 2013 по березень 2014 р.

З лютого 2013 по травень 2014 працював в КП “Єдиний розрахунковий центр” в Івано-Франківську спочатку на посаді заступника директора, а згодом очолив зазначене підприємство.

 

Учасник АТО

У травні 2014 р. Шкутяк записався добровольцем в батальйон “Айдар”. Під час виконання бойового завдання 20 липня біля селища Георгіївка отримав мінометне осколкове поранення черепа і правої стегнової кістки. Колона, в якій був Шкутяк, намагалася прорватися до аеропорту Луганська, де в оточенні перебували українські військові. Їм повинні були привезти забезпечення і забрати звідти поранених і вбитих.

Бойовики обстріляли колону з міномета, і поруч розірвалася міна. Поранило трьох чоловік, серед них був і Шкутяк. У результаті вибуху ніхто не загинув.

На виборах у парламент в 2014 р. Шкутяк балотувався як самовисуванець у окрузі №83 в Івано-Франківську. Набрав 34,25% голосів і програв діючому нардепу Олександру Шевченко.

На місцевих виборах 2015 р. пройшов в Івано-Франківську міську раду від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Петро Шкитяк одружений, у нього п’ятеро дітей: 4 дочки і син. Його нагороджували медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям” та “Захиснику Вітчизни”, а також іменною вогнепальною зброєю – пістолетом Макарова.

 

Доходи

Шкутяк в 2015 році задекларував 78 тис. 817 грн доходів, з яких – 36 тис. 615 грн становить зарплата, 12 тис. – допомога по безробіттю, майже 30 тис. грн. – страхові виплати. Його сім’я в 2015 році отримала 2,7 млн грн доходу. Рухомого і нерухомого майна у депутата немає, але його дружина володіє земельною ділянкою та квартирою. У депутата і членів його сім’ї немає вкладів у банках, цінних паперів або інших активів.

Читайте також  У садочку Запоріжжя знущалися над дітьми, змушуючи носити " антикоподібні амулети"

 

джерело http://firtka.if.ua/

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: