Демократи США запідозрили Росію в хакерській атаці

Національний комітет Демократичної партії (НКДП) США заявив, що став жертвою атаки пов’язаних з Росією хакерів під час проміжних виборів у листопаді 2018 року.

Про це повідомив телеканал ABC.

Новини політики Новини США Новини Росії

Зазначається, що 14 листопада 2018 року атаці піддалися десятки електронних адрес співробітників комітету. Доказів успішної атаки немає, проте передбачається, що за нею стоїть російська розвідка.

На думку демократів, зміст і час відправки фішингових повідомлень дозволяє вважати, що атака була частиною більш широкої кампанії, пов’язаної з російськими хакерами. В атаці використовувалися технічні прийоми, характерні для хакерського угруповання Cozy Bear або APT29, яку пов’язують з Росією.

Ці звинувачення НКДП додав до свого позов від 20 квітня. У ньому комітет звинувачує співробітників штабу президента США Дональда Трампа у зв’язках з представниками Росії і компанією WikiLeaks з метою підриву виборчої кампанії екс-кандидата Демократичної партії на виборах 2016 року Хілларі Клінтон.

6 листопада у США відбулися проміжні вибори в Конгрес. За їх підсумками Демократична партія отримала контроль над палатою представників: у ній будуть засідати 223 демократи проти 197 республіканців. У сенаті перевага залишилася за республіканцями – у них 51 місце.

Росію неодноразово звинувачували у втручанні в вибори президента США з допомогою хакерів. У червні 2018 року американські спецслужби висунули заочне звинувачення 12 російським розвідникам. За їхніми даними, російська розвідка використовувала два хакерські угрупування для зламу серверів Демократичної партії.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.