Долина отримала в подарунок церковний орган із Голландії

Напередодні новорічних свят Долинська школа естетичного виховання отримала чудовий подарунок – класичний орган.

Це улюблений інструмент дружини члена Візантійського хору Хай Йота Костера – Енні Костер. Саме її чоловік після смерті дружини вирішив подарувати орган школі естетичного виховання в Долині, повідомила соцмережі Леся Мураль, інформують “Вікна”.

Енні народилася 14 квітня 1947 і виросла в Торонто, в Оттаві здобула 8 років музичної освіти, де її улюбленим інструментом був класичний орган. Анна була кваліфікована в багатьох музичних інструментах, включаючи духові і (флейта, кларнет і саксофон), а також клавішні інструменти (фортепіано, орган і навіть акордеон). Вона також володіла 12-струнною гітарою, на якій грала та співала балади, інші пісні 60-х років. Так от, коли Хай Йот Костер був ще студентом в Голландії, він вже був членом візантійського хору Утрехта, а коли Анна в кінці 60-х відвідала його в Нідерландах, то була зворушена і приємно здивована, коли вперше почула Божественну Літургію, яку провадив диригент доктор Мирослав Антонович. Анна також спілкувалась на чотирьох мовах.Одним словом, вона була перфекціоністом у всьому, за що не бралась – кухня, сад, швея і ін.

Коли її біологічна мама померла, Анна отримала деякі особисті речі в спадок, плюс певну суму коштів. За ці гроші вона купила найкращий цифровий орган, який вона могла знайти — повний церковний орган. Щодня вона грала на цьому органі і дуже любила цей інструмент. Хоча ніколи не виступала публічно. Її музичні інтереси були дуже широкими, і їй вдалося зіграти цілі твори Баха, Хенделя, Букстехуде, Регера, а також (французьких) романтиків Фауре, Гільманта, Боллемана і австрійського Рейнбергера. У грудні 2012 року в Анни виявлені серцеві проблеми. Вона несподівано померла в лікарні від ускладнень після операції на аорті. Це сталось 4 травня 2013 року, на 66-му році життя, залишивши чоловіка і одну дочку. Після її смерті чоловік, будучи в дружніх стосунках із мерією Долини, вирішив передати її улюблений інструмент у школу, що носить ім’я цього славного диригента.

Читайте також  Вибух "подарунка з України"в Польщі: що кажуть у Києві

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.