Плату за воду і опалення будуть ділити на всіх мешканців будинку незалежно від наявності лічильників, подробиці

Мешканці багатоквартирного будинку платитимуть за воду і тепло за показаннями загальнобудинкового лічильника, але з урахуванням показань квартирних вузлів обліку.

Згідно з новою методикою, яку затвердили в Мінрегіоні, якщо показники, зняті комунальниками з загальнобудинкового лічильника теплової енергії, будуть значно відрізнятися від сумарних показників квартирних лічильників, то решту суми розділять між усіма мешканцями будинку.

Також мешканці квартир будуть платити за опалення місць загального користування та допоміжних приміщень будівлі.

Обсяг теплової енергії, витраченої на обігрів місць загального користування, визначається на підставі показань вузлів розподільного обліку або приладів-розподільників в разі оснащення ними 100% місць загального користування та допоміжних приміщень. При відсутності вузлів розподільного обліку обсяг теплової визначається як частка від загального обсягу споживання теплової енергії на опалення будівлі:

– одноповерхова будівля – 20%;

– двоповерхова – 18%;

– триповерхова – 16%;

– чотириповерхова – 14%;

– п’ятиповерховий – 12%;

– шестиповерховий і вище – 10%.

За рішенням співвласників будинку зазначені частки споживання теплової енергії можуть визначатися із застосуванням понижуючого коефіцієнта від 0,2 до 0,9 в залежності від теплотехнічних характеристик огороджувальних конструкцій (характеристик заповнення дверних віконних, балконних і дверних блоків, наявності тамбурів, якості теплоізоляції інженерних систем і т. д.).

Якщо в будинку є вбудований паркінг, то за опалення цієї площі доведеться також платити власникам паркомісць.

Для власників кутових квартир і квартир, які розташовані над арками, перших і останніх поверхах будівлі, також передбачено застосування поправочних коефіцієнтів:

Рішення співвласників багатоквартирного будинку про застосування поправочних коефіцієнтів приймається відповідно до вимог Закону про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку.

Крім того, встановлюється нормативна температура повітря в опалювальному приміщення (18 С), яка також буде впливати на розподіл обсягу спожитих послуг.

Читайте також  Четверо школярів потрапили у смертельну ДТП

Методикою також встановлено порядок визначення обсягу втрат теплової енергії в трубопроводах і в обладнанні внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.