Після недовгих пошуків рідні знайшли хлопця в сараї повішеним: Через загибель школяра розгорівся гучний скандал

Після недовгих пошуків рідні знайшли хлопця в сараї повішеним: Через загибель школяра розгорівся гучний скандал.

На Вінничині наклав на себе руки 15-річний підліток. Родичі впевнені, що хлопця довели до самогубства, і звинувачують у трагедії класного керівника та інспектора служби у справах дітей.

Те, що сталося стало великою несподіванкою для всіх.

“І приходять у дім і каже: бабуся, я ще раз прийду, тебе поцілую і піду спати. І так він більше не прийшов”, – говорить опікунка Євгенія Стукан.

Після недовгих пошуків рідні знайшли хлопця в сараї повішеним. “Дивлюся – він уже холодний”, – розповів опікун Володимир Сташенко.

Подружжя Стукан журяться, бо взяли хлопчика під опіку з самого народження – разом з мамою, яку позбавили батьківських прав через психічного стану.
Рідні переконані, що підліток вчинив так через цькування вчителями та інспекторами опіки. У минулому році після того, як він зламав сусідський паркан, хлопця взяли на облік, а коли кілька тижнів тому один з його друзів отруївся алкоголем – у всьому звинуватили Артема.

“Сказали, що він приніс горілку в школу, якийсь хлопчик напився і потрапив в реанімацію. Тиждень тому принесли якийсь папір з поліції, що забирають”, – говорить родичка Людмила Стукан.
Класний керівник визнає, що виховні бесіди з хлопцем проводили, але цькування заперечує.

“Його ніхто не переслідував. Дитина, яка в особливих умовах, треба навчити якось жити”, – пояснює Євгенія Старущак.

Після розмов у школі Артема викликали на засідання опікунської ради. Коли хлопець дізнався про це – дуже засмутився і припинив розмовляти, пояснив його кращий друг, однокласник Владислав Свящук.

Рідні кажуть, що Артем боявся того, що його заберуть в інтернат. Останньою краплею стала розмова з інспектором за кілька годин до його смерті. Опікунка на ньому не була присутня. “Вона одна бере мене за плече, відкриває двері і зайдіть в будинок. Я з ним ще поговорю”, – говорить Євгенія Стукан.

Читайте також  Світлана Лобода сконфузилася під час концерту в Москві: кумедне відео

Однак Галина Порчинський, яка розмовляла з Артемом, запевняє, що опікунку не виганяла, а на хлопця не тиснула. “Ми говорили разом, чи правда, що він приносив горілку. Він говорив, що немає. Ми щиро спілкувалися, вийшли, він нас провів, ми ще жартували з ним, попрощалися і розійшлися. Я не знаю, як пояснити, що трапилося. Ми шоковані”, – говорить завідувачка сектором опіки та піклування дітей Галина Порчинський.

Поліція розпочала слідство за фактом самогубства. “Якщо у слідчих буде достатньо доказів для того, щоб перекваліфікувати справу, то його перекваліфікують. На сьогодні немає підстав вважати, що було доведення до самогубства”, – розповіла начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова.

Рідні після похорону Артема збираються в прокуратуру – вимагати перекваліфікації справи. Якщо слідчі доведуть, що хлопця все ж довели до самогубства, винним загрожує три роки позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.