У Франківську 14-річний хлопчик пішов з дому через негаразди в родині: дитину знайшла поліція

У мережі жінка поширила інформацію про зникнення 14-річного хлопчика. Поліцейські одразу взялися перевіряти факт.

У фейсбук 29 січня з’явилася інформація про зникнення неповнолітнього, а також були розміщені фото дитини, персональні дані і контактний номер. Поліцейські перевірили цей факт і не виявили жодного звернення на “лінію 102”. Зателефонували за номером і зрозуміли, що він не відповідає дійсності. Правоохоронці в мережі зв’язалися з жінкою. Тітка хлопця розповіла, що помилилася при розміщенні контактів, а ситуацією до кінця не володіє, передає сектор Сектор комунікації
поліції Івано-Франківщини.

Додамо, у 2016 році дитина була у розшуку. Тоді хлопчик не ночував дома через конфлікти в сім’ї.

Правоохоронці вирішили з’ясувати де проживає сім’я хлопчика і перевірити, чи є дитина дома. Знайти маму виявилося не просто: сім’я переїхала з приміського села до Франківська. Все ж завдяки родичам це вдалося. По місцю проживання дитини не було. 33-річна мама сказала, що неповнолітній більше тижня не ночує дома, а в поліцію вона не хоче звертатися, бо син на уроки ходить. Подальша доля дитини після уроків маму не дуже цікавила. Каже, дитина неслухняна. Батько хлопчика помер, а мама проживає з вітчимом і ще двома меншими дітьми. Поліцейські зареєстрували факт зникнення дитини: мама таки в присутності правоохоронців зателефонувала на “лінію 102”.

За час спілкування до жінки зателефонував син і сказав, що з ним все добре, але додому він не хоче повертатися. Пояснив, що знаходиться біля школи, у якій і навчається.

Працівники поліції вирушили за вказаною адресою і знайшли неповнолітнього. Він – живий і здоровий. Проти нього незаконних посягань не було. Хлопчика доставлено до поліції, щоб зрозуміти причину його зникнень. Але одразу він зауважив, що у мами з вітчимом постійно виникають конфлікти, які зачіпають і його.

Читайте також  На годиннику Апокаліпсису запустився зворотний відлік: людству лишилося 30 років

Після огляду житла поліцейські помітили, що сім’я живе неблагополучно, а байдужість мами щодо сина ніщо інше як неналежне виховання.

Правоохоронці склали на маму протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (Ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Вирішується питання про те, чи буде хлопчик поміщений до центру соціально психологічної реабілітації, чи залишений в сім’ї. Триває перевірка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.