7 книг Всеволода Нестайка, які ви повинні прочитати з дитиною

Всеволод Нейстайко – український Марк Твен. Його твори незмінно викликають усмішку на обличчі у всіх читацьких поколінь. “Тореодори з Васюківки” – одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі. За словами Івана Малковича, був час, коли тираж “Тореодорів” перевищував тираж кращого тому про Гаррі Поттера.

Нестайко народився в Бердичеві, однак з трьох років жив у Києві. На відміну від більшості своїх героїв, у письменника було важке дитинство: батька в 1933-му репресували, шкільні роки припали на час окупації. Саме тому альтернативним дитинством для Нестайка стали його книги – від першого оповідання в 24 роки і до останнього твору.

“Тореодори з Васюківки”
Книга про пригоди двох школярів, які ніколи не нудьгували на літніх канікулах, не раз перевидавалася і отримала чимало нагород (серед них Премія ім. Лесі Українки і місце в Особливому почесному списку імені Г.К. Андерсена). Кілька зарубіжних нагород отримала і екранізація, яку так і не показали на батьківщині письменника.

Сучасні діти не влаштовують в селі кориду з коровою і не риють метро під свинарником, але це і не важливо. У центрі письменницьких пригод завжди справжня дружба і фантазія без кордонів. Саме вона пов’язує школярів Яву і Павлушу – хлопців, з якими хочеться дружити кожній дитині.

Роман складається з трьох епізодів: “Пригоди Робінзона Кукурудзо”, “Незнайомець з тринадцятої квартири” та “Таємниця трьох невідомих”.

“В Країні Сонячних Зайчиків”


Все почалося з того, що Нестайку приснився сон: маленький сонячний зайчик малював пензлем на його щоках ластовиння. Письменник прокинувся і захотів написати історію про місце, де живуть ці створіння.

В Країні Сонячних Зайчиків всі веснянкуваті, рудоволосі і працюють у цирку. Проте є у них і вороги – хулігани з країни Хуліганії.
У цій історії теж три частини: “В Країні Сонячних Зайчиків”, “Чарівне дзеркальце, або Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків” та “В Країні Місячних Зайчиків”.

Читайте також  У Європі діють нові правила перевезення дітей в авто: деталі для українців

“Незвичайні пригоди в лісовій школі”

“Незвичайні пригоди в лісовій школі” – одна з найулюбленіших історій всіх малят. Зайченя Кося Вухань і їжачок Колько Колючка по дорозі в лісову школу з боягузів перетворюються в сміливців та героїв і рятують звірів (навіть тих, які хуліганять).

До видання 2010 року “Найновіші пригоди їжачка Кольки Колючки та зайчика Косі Вуханя” (продовження серії) ілюстрації малювали діти 6-11 років, які брали участь у конкурсі видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га”.

“Пригоди журавлика”

Маленький журавлик вирушає на пошуки свого нового друга чижика Циві-Тивика. Попереду його, звичайно ж, чекають пастки підступного кота та небезпеки великого міста. Але будьте впевнені, сміливість і кмітливість журавлика допоможуть йому стати справжнім героєм і знайти друга.

“Неймовірні детективи”

Женя Кисіль і Віталік Дорошенко, звичайні київські школярі. Вони ніколи не думали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини. Але хіба можна лишатися осторонь, коли поруч відбувається таке і допомога потрібна капітанам міліції? У цій книзі Нестайко запрошує юного читача приєднатися до пригод, взяти участь у розслідуванні й опинитися віч-на-віч із загадками, які не може пояснити сучасна наука.

“Загадка старого клоуна”

 

Історія про київське шкільне життя хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та фантастичні мандри в минуле і майбутнє разом зі старим клоуном та чарівником Чаком. Читачі побачать Київ і його жителів у різні часи – від Ярослава Мудрого до кінця ХХ століття.

“Чарівні окуляри”

Це книга про казкові пригоди двох школярів та чарівні окуляри, які вони то знаходять, то втрачають протягом всієї повісті. Є там і симпатичні однокласниці, і чарівники, і козаки. Книга підходить для дітей молодшого та шкільного віку.

Читайте також  Одного разу чоловік йшов повз якийсь будинок і побачив стару бабусю в кріслі-гойдалці, а поруч у кріслі дідок, який читав газету

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.