Смерть настає через 2 години: в Україні виявили на прилавках небезпечний продукт (ФОТО)

Госпотребслужба України виявила в продажу стеклоомиватель, який є небезпечним для здоров’я людини. Інформацію повідомляє bzns.media з посиланням на прес-службу відомства.

Йдеться про продукцію марки Lodocоol “Зимовий концентрат -80”.

Згідно з результатами проведеної експертизи, продукція не відповідає вимогам з безпеки, зокрема, вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря України, оскільки містить в своєму складі метиловий спирт (метанол), який може представляти серйозну загрозу здоров’ю людей.

“З метою забезпечення прав громадян на безпечну продукцію, запобігання виникненню порушень вимог законодавства України під час поширення і / або введення продукції в обіг на території України, яка при її використанні за призначенням становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам, Госпотребслужбой винесено відповідне рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом вилучення стеклоомивателей “Зимовий концентрат – 80” L edocool з обігу і заборона запровадження в обіг такої продукції на ринок України“, – сказано в повідомленні служби.

Метанол – найбільш токсична сполука серед усіх спиртів. Він окислюється в організмі людини значно повільніше, ніж етиловий спирт, і в ході його окислення утворюються різні отруйні речовини.

Метиловий спирт швидко всмоктується в шлунку і тонкому кишечнику. Майже весь метанол (90%) метаболізується в печінці за допомогою ферменту алкогольдегідрогенази, в результаті чого утворюються формальдегід і мурашина кислота, що володіють високою токсичністю.
Метаболіти метанолу видаляються нирками, а менша частина (15%) в незмінному вигляді виділяється через легені.

При цьому, метанол є сильною отрутою переважно нервового і серцево-судинної дії з вираженими кумулятивними властивостями. Токсична дія метанолу пов’язано з пригніченням центральної нервової системи, розвитком важкого метаболічного ацидозу (зміна кислотно-лужного балансу організму), ураженням сітківки ока і дистрофією зорового нерва.

Читайте також  Дивом врятували: в Чернівцях однорічна дівчинка проковтнула 22 магнітні кульки

Гостре отруєння при вдиханні парів зустрічається рідко. Небезпечний прийом метанолу всередину: 5-10 мл можуть викликати важкі отруєння і сліпоту, а 30 мл – привести до смертельного результату.

Гостре отруєння характеризується станом легкого сп’яніння, нудотою, блювотою, сильним головним болем, різким погіршенням зору аж до сліпоти; при тяжких стану – ціаноз (синюшність забарвлення шкіри і слизових оболонок), утруднене дихання, розширення зіниць, судоми і смерть від зупинки дихання.

При дуже великих дозах отруєння може протікати в блискавичній формі, смерть настає протягом 2-3 годин. Летальність при отруєнні метиловим спиртом значна.

Хронічні отруєння характеризуються запамороченням, головним болем, безсонням, підвищеною стомлюваністю, шлунково-кишковими розладами, болями в області серця і печінки, порушенням функції зору, перш за все кольорового.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.