Дівчинку, яка перехворіла на кір, не пускають до школи без щеплення

Дівчинку, яка перехворіла на кір, не пускають до школи без щеплення.

Школярку, яка перехворіла на кір, не допускають до навчання без щеплення. Хоча батьки запевняють, після перенесеної хвороби у дівчинки пожиттєвий імунітет.
Про це повідомляє волинське видання Перший канал соціальних новин.

П’ятикласниця перехворіла на кір ще у 2012-му, каже батько дівчинки Сергій Берчук. Однак, Луцька ЗОШ №11 відмовилася приймати дівчинку на навчання, доки її не щеплять від кору. Зі слів батька, родина відмовилась від усіх щеплень для дитини.

“У нас своє бачення. У складі вакцин є ртуть і абортовані диплоїдні клітини ембріонів (тканини людських ембріонів використовувались для виготовлення деяких вакцин лише у 60-х роках минулого століття, – ред.) Серед офіційних побічних ефектів є анафілактичний шок (рідкісна алергічна реакція, яка проявляється удушенням, може виникнути через ліки, їжу, укуси комах, – ред.). Якщо порівнювати дитячу хворобу кір і анафілактичний шок, то мені краще, щоб дитина отримала пожиттєвий імунітет природним шляхом”, – переконаний Сергій Берчук.

У школі кажуть, для захисту від хвороб перехворіти на кір недостатньо. Крім того, навчальний заклад керується спільним листом Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства освіти та науки та розпорядженням Волинської ОДА, який забороняє відвідування шкіл та садочків без щеплення.

“Щеплення від кору захищає також від двох інших інфекцій – краснухи і паротиту, і до них у цієї дитини немає імунітету. Тому те, що вона перехворіла на кір, не означає, що дитина може відвідувати навчальний заклад”, – пояснює директорка навчального закладу Наталія Гаць.

Жінка каже, нині школу не відвідують 20 дітей, в яких немає щеплень КПК (кір, паротит, краснуха), більшість з них – у молодших класах. Такі діти можуть консультуватись щодо навчання з вчителями.

Читайте також  “Новорічний сюрприз!”: Українцям доведеться платити абонплату за газ. Нові платіжки уже в січні

Погоджуються з позицією школи і лікарі. Головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська каже, що дитина потребує щеплення, відповідно до національного календаря, у будь-якому випадку. За її словами, перенесене захворювання на кір, епідемічний паротит чи краснуху не є протипоказами до щеплення тривакциною. Лєщинська також зазначила, цьогоріч лише упродовж січня у Луцьку на кір захворіло 104 дитини, тоді як протягом всього минулого року – 208 і дорослих, і дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.