В Івано-Франківську запускають оплату за проїзд банківськими картками

В Івано-Франківську презентували послугу безконтактної оплати проїзду в транспорті.

За словами міських чиновників, це розширить можливості реалізації системи електронного квитка в громадському транспорті, інформує Фіртка.

Місто не фінансувало ініціативу, таку систему VISA впровадила власним коштом.

Вже з 1 лютого у Франківську запустять цей пілотний проект. А повністю запровадити електронний квиток у комунальному транспорті планують до кінця червня.

За словами керівника групи інноваційних рішень Visa Євгена Лісняка, впровадження безготівкових форм оплати – це пріоритет для компанії.

“Ми прагнемо підтримати інноваційні системи не лише у мегаполісах, але й в менших містах. Таких, як Івано-Франківськ”, – каже Євген Лісняк.

https://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/videos/380061432811005/

Спочатку можливість оплачувати проїзд всіма безконтактними платіжними засобами будь-якого банку буде запроваджено на тролейбусах, де мобільні термінали знаходитимуться біля водія.

“Ми дякуємо нашим партнерам. Нам важливо, щоб такий сучасний спосіб оплати запровадився в Івано-Франківську. Ми одні з перших в Україні. Наше завдання – комфортне перевезення жителів міста та гостей. Наголошую, що вже від завтра запровадиться ця функція в тролейбусах MAN”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Для здійснення оплати достатньо буде торкнутися валідатора безконтактною банківською карткою або NFS-пристроєм.

Крім того, якщо картка прикладатиметься повторно валідатор запитуватиме, чи готові оплатити вдруге. Це передбачено для того, щоб не траплялися помилкові платежі. За словами Євгена Лісняка, на квитку буде вказуватись час, місце оплати та в якому транспортному засобі він був придбаний. Це дозволяє уникнути махінацій з квитками.

Як зауважує директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, можливість оплати банківською карткою допоможе суттєво зменшити обіг готівки у транспорті.

Протягом лютого 12 тролейбусів обладнають не тільки валідатором у водія, а й стаціонарними пристроями.

Читайте також  Шалений обмін! Чекали три місяці — автобуси наповнені НАШИМИ: як тут не плакати. Ріки сліз!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.