Побиття священика УПЦ МП на Тернопільщині: з’явився коментар поліції

Поліція наразі з’ясовує всі обставини конфлікту, який стався у селі Гніздичне Збаразького району на подвір’ї храму між парафіянами Православної церкви України та церкви Московського патріархату.

Про це 24 каналу розповів речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

Він пояснив, що сутичка сталася між парафіянами через неузгодження часу проведення богослужіння у храмі.

“На початку січня під час зборів жителі села Гніздичне проголосували за перехід до Православної церкви України. Рішення підтримало 70% парафіян. Громади обох конфесій домовились у майбутньому правити літургію у храмі по черзі. Такі домовленості протримались два тижні. А в неділю, 3 лютого, через неузгодженість часу проведення богослужіння між представниками двох конфесій виникнуло непорозуміння, яке переросло у суперечку, штовханину”, – пояснив Тракало.

За його словами, поліція була присутня на місці, аби не допустити загострення ситуації та порушення правоохоронного порядку.

Жодного застосування сили з боку поліції не було,
– заявив речник Нацполіції.

Також додав, що на місці інциденту підрозділів спецпризначення не було, адже вони виконують зовсім інші поставлені завдання.

Що сталося біля храму в Тернопільській області? 3 лютого у селі Гніздичне, що Тернопільщині, сталася сутичка між прихильниками Православної церкви України та церкви Московського патріархату. На місце інциденту прибула поліція, а в УПЦ МП заявили, що правоохоронці побили їхнього священика.

Сутички біля храму на Тернопільщині: відео

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.