“Дивіться, друзі, які грибочки ростуть зимою в лісі”, – відомий прикарпатський грибник(відео)

Відомий прикарпатський грибник Юрій Соломченко серед зими відкрив грибний сезон 2019.

За грибами чоловік пішов з лопатою. Проте, їх навіть не довелося відкопувати зі снігу – два великі білі гриби росли на проталинах.

Відео своїх пошуків Юра Соломченко 1 лютого опублікував у соцмережі Facebook.

“Я іду за грибами і я їх зараз знайду. Дивіться, друзі, які грибочки ростуть зимою в лісі. Земля не замерзла зовсім. Бажаю усім гарного грибного сезону!”, – коментує грибник.

Нагадаємо, у 2015 році Юрій Соломченко розповідав, як за півтора години назбирав 70 кг грибів, та дав поради грибарям-початківцям:

”Перше правило: сумніваєшся — викинь. А загалом карпатськими грибами важко отруїтися. 80% із них — їстівні. Варити треба півтори години. Або годину варити й 30 хвилин тушити. Місцеві люди загартовані, їм гриб рідко зашкодить. А от новачкам невиварений — може. Треба пам’ятати, що сильно зварений гриб не має ніякої користі для організму й не є смачним.

Я для себе не відварюю, тушкую 35 хвилин. Так він зберігає і смак, і має здатність вбuвaти paкові клітини в організмі людини. Найкращий рецепт — не додавати жодних приправ і пряностей, а лише перець, сіль, часник і цибулю. Смажити на домашньому маслі. Найсмачніші гриби — ті, які починають достигати. У молодого гриба різка під шапкою біла, потім жовтіє, потім зеленіє. Найкращі ті, в яких ледь зелена”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.