Верховна Рада просить НАТО надати Україні ПДЧ

Народні депутати наголошують, що необхідно закріпити правову визначеність курсу України на членство в НАТО, аби протистояти російській агресії.

ВРУ прийняла за основу та в цілому проект постанови із закликом до країн-членів НАТО надати Україні план дій щодо членства в організації.

За відповідне рішення проголосували 243 народні депутати.

Згідно з прийнятим проектом №10007, Верховна Рада України має звернутися до “лідерів держав-членів НАТО, північноатлантичної Ради та парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу”.

У пояснювальній записці до рішення нардеп Максим Бурбак пояснює, що “анексія Росією Криму, захоплення території на сході України проросійськими сепаратистами та регулярними військами РФ, мілітарні провокації на сході Європи, зокрема і в країнах Балтії, що є членами НАТО та Євросоюзу, ставлять під загрозу безпекову архітектуру Європи”.

Бурбак також наголосив, що аби стримати російську агресію, необхідно закріпити правовову визначеність курсу України на членство в НАТО.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада України підтримала зміни до Конституції про вступ України до НАТО й ЄС. У Північноатлантичному альянсі та США привітали таке рішення.

Раніше повідомлялось, що Волкер заявив про підтримку США майбутнього вступу України до НАТО.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.