Петро Гарасимів, що виступав на Х-Факторі, “приніс” у сільський клуб 200 тис. грн

26-річний Петро Гарасимів з села Бортники Тлумацького району завдяки участі у телешоу Х-Фактор добився якісної апаратури для сільського клубу.

Петро Гарасимів не дійшов до фіналу телешоу Х-Фактор через “неформат”. За його словами, під час участі в шоу його хотіли “зламати”, але в доброму сенсі – змінити репертуар, прищепити інші жанри. Петро каже, що марно, бо в ньому “живе класика”.

На цей час Петро Гарасимів готується до виступів на Прикарпатті. Великий весняний концерт за його участю, пише Репортер, відбудеться у Франківську 8 березня, в “Арена-центрі”. Співак виконає свої авторські пісні. Ще на сцені виступлять гурт “Будьмо” та Івано-Франківський національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю “Гуцулія”.

Петро Гарасимів є артистом ансамблю, а також солістом Народного дому та Муніципальної капели бандуристів.

Професійним вокалом Петро Гарасимів займається з 16 років. Закінчив Калуський коледж культури і мистецтв, навчався у ПНУ за спеціальністю “музичне мистецтво, академічний спів” у класі Володимира Піруса.

Розказує, що у них в родині всі співочі. Гарно співає його батько, що дякує в церкві. Рідний дядько співає та пише пісні. А ще дуже гарний голос має бабуся. Але Петро – єдиний щасливчик у родині, якому вдалося поєднати захоплення з роботою.

А завдяки виступу на шоу Х-Фактор якийсь депутат виділив 200 тис. грн. на закупівлю апаратури та світла для клубу у Бортниках. На цей час все купили. Світло доробляють.

10 березня Петро Гарасимів також матиме сольний концерт у Тлумачі.

Артист мріє, щоби в Тлумачі відкрили вокальну студію та студію звукозапису, де би діти вчилися професійно співати та одразу записувалися.

“Я це дуже хочу і зроблю, – каже Петро. – У нас багато талановитої молоді, але розвиватися немає де”.

Читайте також  Мешканка Калуша підтримувала окупантів та поширювала дописи з погрозами ЗСУ

Петро Гарасимів впевнений, що мусить продовжувати прокладати шлях у музику для себе та для інших – саме це прикарпатець зробив, коли зважився піти на Х-Фактор.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.