Морози до -30? Яку погоду прогнозують синоптики для України на лютий

У лютому народні синоптики прогнозують зниження температури до -30 градусів, а в Укргідрометцентрі стверджують, що довіряти таким прогнозам не можна.

Народний синоптик Василь Горбань повідомляв, що лютий в Україні стане самим морозним місяцем зими, пише Обозреватель.

“Перші числа лютого буде морозними – до -13 градусів, 4-5 лютого морози трохи ослабнуть, але з 5 числа вже потрібно готувати валянки і шубу, температура почне різко знижуватися, 8 лютого доходити до -20…-25 градусів, а по ночами і до 30 морозу в північних областях. Така температура збережеться до 12 лютого”, – заявив він.

Потім, за прогнозами Горбаня, морози почнуть слабшати до -5 градусів, а з 25 лютого очікується відлига. Місяць обіцяє бути досить сніжним.

Разом з тим в Укргідрометцентрі прогнозують зовсім іншу метеорологічну картину: “Писали, що з 5 лютого в Україні повернеться справжня морозна зима. При цьому в першій половині лютого можливі морози 25-30 градусів, які будуть супроводжуватися снігопадами. Але не снігопадів, ні сильних морозів не було”, – сказав заступник начальника центру Анатолій Прокопенко.

Так, згідно з даними Укргідрометцентру, 9 лютого максимальна нічна температура по Україні буде до -12 градусів в Харкові і Луганську. В інших східних, північних і центральних областях трохи тепліше – до -9 градусів. На заході і півдні в середньому буде 5 градусів морозу вночі.
Днем найтепліше буде в західних і південних областях – до +5 градусів, на півночі, центрі та півдні країни до +2 градусів, а в східних областях очікується до 4 градусів морозу.

10 лютого температурний фон по всій території України збережеться, правда на заході стане ще тепліше – до +8 градусів вдень. Опадів в цей день не передбачається.

Читайте також  "Шокуюча новина: в Україні українця засудили до довічного ув'язнення за держзраду"

Початок наступного тижня, 11 лютого, також порадує українців теплою погодою, але вже з опадами у вигляді дощу в західних регіонах країни. По всій території, крім східних областей, денна температура коливатиметься в межах + 4…+ 6 градусів, на сході від 0 до 4 градусів тепла.

12 лютого в Україну прийдуть дощі з мокрим снігом, і тільки в Харкові, Донецьку, Луганську і Запоріжжі сонячна погода. Найтепліше буде на південному сході країни – до + 11. У інших областях від 0 до +4 градусів.

“В цілому все буде добре, морозів до 30 градусів не очікується. Ми прогнозуємо, що температурні показники по Україні будуть в межах норми”, – резюмував начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.