Як людина проявляє себе в дрібницях – такою вона і є!

Наталія Грейс – талановитий психолог і бізнес-тренер з Санкт-Петербурга, в своїй книзі «Закони Грейс» сформулювала ряд закономірностей, який допоможе стати трохи мудрішим. Ось кілька з них. Можливо, вони допоможуть вам уже сьогодні.

1. Закон обнулення

Мозку необхідно обнулення. Якщо ви повернулися додому і ледве тримаєтесь на ногах, а зроблено лише чотирнадцять справ з двадцяти восьми запланованих на сьогодні, якщо ви сіли і сидите, тупо дивлячись перед собою в порожнечу, то не звинувачуйте себе за неефективність!

Мозок не може безперебійно виконувати ваші розпорядження. Собою йому теж необхідно зайнятися. Повинен же він навести порядок у всіх тих недоносках, що ви в нього понакидали. У цей час потрібна відсутність будь-якої інформації ззовні.

Мозок «очищається» в цей час. Це і є обнулення. Навіть грунт перестає бути родючим, коли сьомий рік підряд йому не дають відпочити, а змушують народжувати знову. Це робить його безплідним рабом. Хай живе обнулення!

2. Закон помилкової доброти

Нам тільки здається, що ми допомагаємо, вирішуючи чужі проблеми. Ми посилюємо їх. Коли ми силоміць тягнемо алкоголіка лікуватися, то лише продовжуємо його агонію і витрачаємо власний час.

Він зап’є знову, а ми станемо вважати його невдячною свинею, замість того, щоб запитати себе, чи варто взагалі метати перли. Людина повинна вирішити свої проблеми САМА. Вона виростає в міру того, як зростає її арсенал рішення проблем.

3. Закон показовості дрібниць

Як людина проявляє себе в дрібницях – такою вона і є! Вона може бути щедрою по-царськи, але раз на рік, а дріб’язкова натура виявляється в дрібницях щодня, тому дрібниці куди більш показові.

4. Закон зародків

Читайте також  Через повідомлення про замінування з вокзалу в Івано-Франківську евакуйовано близько 350 людей

Існують зародки явищ і подій. Хоча ці зародки й не живі, але мають здатність до розмноження. Одна залишена чашка спричинить за собою гору немитого посуду. Один напис на свіжопофарбованій огорожі скоро не залишиться на самоті – весь паркан буде списаний. Як скористатися законом зародків? Всі несприятливі явища і події потрібно розпізнавати в зародку. Зародки всього поганого потрібно знищувати. Якщо якесь життєве явище Вам не до душі – усуньте його зародок. Набагато простіше розтопити сніжинку, ніж зупинити снігову кулю.

5. Краще недо-, ніж пере-

Це стосується абсолютно всього. Наприклад, якщо вимовляєте промову, то завершіть її до того, як люди втомляться. Гете говорив: «Таємниця нудного полягає в тому, щоб сказати все». Пішли на побачення – попрощайтеся трохи раніше, ніж це захоче зробити Ваш партнер. Ідіть з гостей перш, ніж вони занудьгують по самотності. Пам’ятайте: краще недо-, ніж пере-.

6. Закон загальної упряжки

Двоє коней в одній упряжці в змозі зрушити з місця 15 тонн. А ось кожна з них окремо – тільки 3 тонни. Впрягайтесь в справи не менше, ніж по двоє, – і будете ефективні. «Нитка, потрійна, не скоро порветься».

7. Закон чарівного слова

Виявляється, чарівне слово – «НІ», а зовсім не «будь ласка». Багатьох проблем можна уникнути, якщо навчитися відмовляти людям. Чи не проводити час в порожньому спілкуванні «з ввічливості». Не давати грошей в борг, коли Вам не хочеться цього робити. Це куди краще, ніж страждати з приводу того, повернуть чи ні. Дайте те, що можете подарувати, а в борг не давайте. Гете говорив: «Хочеш втратити друга – дай йому грошей в борг».

Читайте також  8-річну дівчинку знайшли мертвою, але у рятувальників підкосилися ноги, коли вони помітили, що було під її тілом…

Я виявила цікавий феномен. Коли людина аргументовано відмовляє, то її самооцінка підвищується, зростає повага до себе. Люди бояться відмовляти. А знаєте чому? Вони бояться не сподобатися! А всім не догодиш. Вчіться переживати спокійно чужі негативні емоції з приводу Вашої відмови. Якщо відразу сказати «НІ», то аргументувати відмову вже буде легше. Відмовляйте легко.

8. Закон хибності ідеальних умов

Ніколи не буде ідеальних умов. Нерозумно, звичайно ж, заперечувати, що сприятливі обставини зрідка трапляються. Ще рідше комусь вистачає мудрості скористатися ними. Частково тому, що можливості ховаються під личиною проблем, які потрібно вирішувати.

9. Закон пропозиції

Одній людині, назвемо його Михайловичем, хотілося поміняти свій мотоцикл на новий, більш сучасний. Михайлович подав оголошення в газету про те, що продається мотоцикл, оскільки всієї суми на купівлю нового він не мав.

Модель була п’ятсот кудлатого року, тому дзвінків по оголошенню не надходило, але в кінці тижня одна людина все ж зателефонував. Михайлович зустрівся з ним, і той запропонував йому дуже скромну ціну, приблизно триста доларів, сказавши, що цей мотоцикл можна тільки пустити на запчастини.

Михайлович став обурюватися і говорити, що продасть його як мінімум за тисячу. Клієнт, зітхнувши пішов, і видно було, що він не ламається, а дійсно не готовий заплатити більше, причому залишив Михайловичу свій телефон зі словами: «Якщо все ж надумаєте, зателефонуйте мені».

Михайлович і не думав міняти свою думку щодо старого коня і дзвонити не став. Клієнт сам передзвонив через пару днів і знову запропонував триста доларів, але Михайлович відмовився. Ще через тиждень, коли Михалич пізно ввечері виходив з офісу, він довго не міг згадати, куди поставив мотоцикл, поки, нарешті, не зрозумів, що його викрали.

Читайте також  Усі важливі справи краще перенести на кінець місяця: астролог дала прогноз на листопад

Пропозиції роблять непросто так. Доля таким чином часто проявляє про нас турботу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.