Надто багато охочих контролювати МОЗ, – Мартинюк про звільнення Супрун

Уляну Супрун позбавили повноважень керівника МОЗ через судовий позов депутата-радикала Ігоря Мосійчука. Попереднику ж Уляни Супрун – Олександру Квіташвілі – “солодке” життя свого часу влаштували Ольга Богомолець та Олег Мусій, голова та заступник голови парламентського комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я відповідно.

Про це у своєму відеоблозі “ЦРУ. За кадром” розповіла Тетяна Мартинюк.

За її словами, окрім нищівної критики діяльності Квіташвілі, зокрема ініціатив із закупівлі ліків міжнародними організаціями, парламентарі ініціювали тотальну перевірку роботи міністерства. Врешті цей тиск вплинув на рішення Квіташвілі піти з посади. І от, коли крісло звільнилося – охочих посісти його було чимало.

Та уряд призначив Уляну Супрун виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров’я. Трапилося це 1 серпня 2016 року.

Супрун могла б стати повноцінним міністром, та лише після позитивного голосування за її кандидатуру у парламенті. Але дотримання такої процедури швидше стало б для неї фатальним – занадто багато охочих політичних сил мають бажання отримати свого міністра охорони здоров’я,
– наголосила Мартинюк.

Два з половиною роки Уляна Супрун, демонструючи залізну витримку та уникаючи усіх можливих провокацій, виконувала обов’язки керівника МОЗ. І от, “нарешті”, вже на першому підготовчому засіданні суддя Каракашьян Окружного адміністративного суду Києва частково задовольнив вимоги позивача Ігоря Мосійчука та миттєво відсторонив Супрун від виконання обов’язків міністра.

А причиною, що цікаво, відсторонення стало “занадто довге перебування Супрун у статусі виконувачки обов’язків”. Ну і наявність другого, американського, громадянства. Адже реального компромату на Уляну Супрун віднайти так і не вдалося.

Відео повного випуску блогу Тетяни Мартинюк “ЦРУ. За кадром” за 10 лютого 2019:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.