Блогер знайшов пісню, з якої KAZKA “сплагіатила” мелодію до свого хіта “Плакала” (відео)

Музика з відомого хіта українського гурту KAZKA “Плакала” виявилася не оригінальною.

Мелодію з хіта KAZKA “Плакала”, який б’є усі рекорди популярності, знайшли у пісні трирічної давнини.

Пісню трирічної давнини з дуже схожою мелодією знайшов блогер Іван Рассел.

Зокрема, він зауважив, що мелодія хіта “Плакала” також схожа на трек Reborn іншого українського колективу і виконавця YOYA, який був випущений 2016 року.

Причини такої сильної схожості у мелодіях композицій пояснив у коментарі “ТСН” автор музики треку “Плакала” Сергій Ранов.

“Це все законно, чисто, це не авторський зрізаний шматок якоїсь авторської пісні. Це Royalty Free Samlpes із банку семплів (мелодій. — Ред.), які продають у всьому світі, їх може використовувати будь-яка людина. Неважливо, коли трек вийшов раніше, або пізніше. І цей семпл може бути в десятки тисяч пісень”, — прокоментував Ранов.

Як писав “Вголос”, неочікувано перше місце в опублікованому музичним телеканалом “Муз-ТВ” новому рейтингу за підсумками чарту “Топ-30. Русский крутяк” гурт KAZKA посіла з синглом “Плакала”.

Також у соцмережах користувачі активно публікують кавери на цю пісню. Її переспіви також записали популярні співаки та блогери, навіть ті, для кого українська не є рідною. В Instagram опублікували більше 2,5 тисяч роликів із тегом на назву пісні. Переважна більшість переспівів записані у Росії, Білорусі та Казахстані. У багатьох кавер-версіях помітний місцевий акцент.

А нещодавно у РФ переклали популярну пісню “Плакала” російською мовою.

Також хіт групи KAZKA “Плакала” побив новий рекорд. За три місяці кліп на пісню набрав понад 100 мільйонів переглядів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.